Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ – ΚΟΛΑΦΟΣ ΜΙΑΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΗΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΥ.

Αξιότιμοι κύριοι

Είμαι μια γυναίκα που υπηρέτησα  τις Ένοπλες  Δύναμης  ως Εθελόντρια Μακράς Θητείας  και αποστρατεύτηκα στα 22 έτη πραγματικής υπηρεσίας  ως μητέρα 4 ανήλικων παιδιών. 

Δυστυχώς  όμως  για τους ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΜΑΚΡΑΣ ΘΗΤΕΙΑΣ η νομοθεσία  ως τώρα μας στερούσε το δικαίωμα λήψης εφάπαξ πριν την 25ετία παρότι καταβάλαμε από την πρώτη  έως την τελευταία μέρα της θητείας μας κρατήσεις υπέρ εφάπαξ.

 Μετά από προσπάθειες  για να αποδοθεί δικαιοσύνη ψηφίστηκε   τροπολογία με Ν.4284/2014(ΦΕΚ190) στην οποία επιτέλους έδωσε λύση στην αδικία αυτή, πλην όμως  χωρίς να  περιέχει την λέξη ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΟΤΗΤΑ !

Αποτέλεσμα  αυτής της αβλεψίας είναι ο διαχωρισμός μιας ομάδας 175 περίπου απόστρατων, ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ  και στελεχών των ΕΙΔΙΚΩΝ ΔΥΝΑΜΕΩΝ που αποχώρησαν από το στράτευμα από το 2010 έως τις 09 Σεπ του 2014, στους οποίους αποστερεί το δικαίωμα λήψης εφάπαξ.

Το παράδοξο είναι ότι κάποιοι πριν το 2010 έλαβαν το ΕΦΑΠΑΞ!!!

 Σας γνωστοποιώ και σας παρακαλώ εάν είναι δυνατόν να περιληφθεί η παρακάτω τροπολογία στο υπό διαβούλευση ΣΝ «Ρυθμίσεις Θεμάτων Υπουργείου Εθνικής Άμυνας» “Προσθήκη στο Ν.4284/2014 άρθρο 7 παρ.2 της φράσης” Η ρυθ?ιση αυτή ισχύει αναδρο?ικά από την έναρξη ισχύος του ν. 2936/2001 (25.7.2001)” ώστε επιτέλους να δοθεί οριστική λύση και για μας τους 175 περίπου συναδέλφους.

 Επιπρόσθετα θα ήθελα να σας γνωρίσω ότι η απόφαση εξόδου μου από το στράτευμα πριν την 25ετία λήφθηκε από μένα προσωπικά τουλάχιστον λόγω των αυξημένων οικογενειακών μου υποχρεώσεων που απορρέουν από την ανατροφή 4 τέκνων. Τι στιγμή που το μεγαλύτερο μέρος των πολιτικών της χώρας επισημαίνουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί στη χώρα από την υπογεννητικότητα, Η ΠΟΛΙΤΕΙΑ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΙΜΩΡΕΙ ΤΟΥΣ ΛΙΓΟΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ ΠΟΥ ΣΥΝΑΙΣΘΑΝΟΜΕΝΟΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΟ αποφάσισαν στερούμενοι προσωπικού χρόνου και οικονομικής ανέσεως να αποκτήσουν 3 ή 4 τέκνα.   

 Σας παρακαλώ κατόπιν των παραπάνω να περιλάβετε την συγκεκριμένη τροπολογία στο υπό διαβούλευση και κατάθεση Σχέδιο Νόμου.

Με τιμή 

ΑΜΑΛΙΑ ΚΟΜΙΑΝΟΥ

Ανθστης ε.α.

αφήστε ένα σχόλιο


− επτά = 1