«ΓΙΩΡΓΟ ΓΕΡΑ ΝΑ ΦΥΓΕΙ Η ΔΕΞΙΑ»

Ένταση κατά τη διάρκεια της ομιλίας Βενιζέλου στο Ζάππειο

Ένταση υπήρξε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του Ευάγγελου Βενιζέλου στην εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο, όπου πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια της έκθεσης «Από τον ανένδοτο στην αλλαγή» που διοργάνωσε το ίδρυμα Ανδρέα Παπανδρέου, την ώρα της ομιλίας του προέδρου του κινήματος.
Πολλά ήταν τα συνθήματα που ακούστηκαν στην αίθουσα με κυρίαρχο το «Γιώργο γερά να φύγει η Δεξιά».

«Άκουσα το σύνθημα για να πέσει η δεξιά. Την Τετάρτη θα μιλήσουμε για το πότε και πώς φτάσαμε στη συνεργασία με τη ΝΔ και το ΛΑΟΣ του Γιώργου Καρατζαφέρη», απάντησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Ο Γιώργος Παπανδρέου, εξέλαβε όπως είπε στην ομιλία του, ως αναζήτηση εκ μέρους του κόσμου μιας «νέας αρχής», ως έκφραση του «αιτήματος και της ελπίδας για ένα καινούριο ξεκίνημα, μια αναγέννηση του Κινήματός μας», την παρουσία και την προσέλευση του κόσμου στα σημερινά εγκαίνια της έκθεσης «Από τον Ανένδοτο στην Αλλαγή» που διοργανώνει το Ίδρυμα Α. Παπανδρέου στο Ζάππειο, για να τονίσει ότι θα προσπαθήσει να υπηρετήσει την απαίτηση αυτή, έχοντας συναίσθηση της ευθύνης που του αναλογεί.

«Είναι τώρα η ώρα, οι προοδευτικές δυνάμεις να σπάσουν τον ομφάλιο λώρο με την πελατειακή Ελλάδα και να ορίσουν τον δρόμο για την Ελλάδα των αξιών», είπε και τόνισε ότι «η συνάντηση όλων αυτών των δυνάμεων και η ενότητά τους στη βάση των κοινών αρχών και των αξιών μας, είναι ο μοναδικός αξιόπιστος δρόμος για να μπορέσουμε να οικοδομήσουμε μια δύναμη πραγματικής προοδευτικής διακυβέρνησης για τον τόπο, μια προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης που θα συσπειρώνει γύρω της, με πολιτικούς και όχι άλλους όρους, όλες τις προοδευτικές δημοκρατικές, σοσιαλιστικές και αριστερές δυνάμεις».

Σημείωσε ότι αυτή η προσπάθεια έχει αξία, ότι για αυτήν αξίζει κάθε πρωτοβουλία και πρόσθεσε πως «και αυτό θα πράξω», συμπληρώνοντας ότι είναι διατεθειμένος να συζητήσει με κάθε πολίτη σε κάθε γωνιά της χώρας.

Στον χαιρετισμό που απηύθυνε στην εκδήλωση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, τόνισε ότι ο εορτασμός της 3ης Σεπτέμβρη φέτος συμπίπτει με την έναρξη μιας πολύ κρίσιμης πολιτικής χρονιάς.

Χαιρετίζοντας την πρωτοβουλία για την εκδήλωση του ΙΑΠ, είπε ότι με αφορμή αυτήν και την κεντρική εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ στο Ζάππειο την Τετάρτη, «εμφανίστηκαν αμέσως οι γνωστοί “καλοθελητές” που ασχολούνται εργολαβικά με τη δημιουργία νοσηρών εντυπώσεων με στόχο την πρόκληση τεχνητής εσωστρέφειας, την υπονόμευση των προσπαθειών συσπείρωσης και ανάκαμψης της παράταξης, τον ευτελισμό των προθέσεων».

«Χαίρομαι γιατί η παρουσία όλων εδώ δίνει σήμερα ένα ηχηρό ράπισμα στους κύκλους αυτούς και είναι το προοίμιο της ενωτικής παρουσίας όλων στην κεντρική εκδήλωση της Τετάρτης».

αφήστε ένα σχόλιο


− 1 = πέντε