700 ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ ΕΥΡΩ ΕΚΑΝΑΝ «ΦΤΕΡΑ» ΧΘΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Επτακόσια εκατομμύρια ευρώ έφυγαν σήμερα από τις ελληνικές τράπεζες σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς τραπεζικών στελεχών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι αναλήψεις που έγιναν σε σχέση με την Πέμπτη ήταν αυξημένες κατά 10% στους «μεγάλους» λογαριασμούς και κατά 15% στους λογαριασμούς ταμιευτηρίου, δηλαδή των μικροκαταθετών.

Τραπεζικά στελέχη θεωρούν ότι θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερο το κύμα φυγής από τις τράπεζες αλλά όπως τονίζουν οι μεγαλοκαταθέτες έχουν ήδη κάνει αναλήψεις το προηγούμενο διάστημα, ενώ αντίστοιχες κινήσεις έχουν γίνει και από τους μικροκαταθέτες.

Οι εκροές αυξήθηκαν μετά την είδηση ότι δύο τράπεζες προσέφυγαν στον ELA υποβάλλοντας αιτήσεις για έκτακτη ρευστότητα. Το χαρακτηριστικό είναι πως πρόκειται κυρίως για ποσά που κατευθύνονται στο «σεντούκι».

Στελέχη των τραπεζών εξηγούν πως πελάτες των τραπεζών φοβούνται πως κάποια στιγμή δεν θα μπορέσουν να κάνουν αναλήψεις από τα ΑΤΜ και σπεύδουν να πάρουν χρήματα που θα τα έχουν στο σπίτι τους. Γι’ αυτό η αύξηση των αναλήψεων έγινε περισσότερο από λογαριασμούς ταμιευτηρίου.

Πάντως, σύμφωνα με δημοσιεύματα, οι αναλήψεις από την προηγούμενη εβδομάδα έχουν υπερδιπλασιαστεί.

αφήστε ένα σχόλιο


+ τέσσερα = 13