ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΝΔ ΓΙΑ ΤΙΣ 15 – 22 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΠΡΟΚΗΡΥΣΣΕΙ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ

Παρά την εμφανή πολιτική αστάθεια, που προκαλούν τα αδιέξοδα ενώπιον των οποίων βρίσκεται η κυβέρνηση εξαιτίας των χειρισμών της στο Ασφαλιστικό και στοΜεταναστευτικό, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης προχωρά απερίσπαστος στο χρονοδιάγραμμα για την οργανωτική και ιδεολογική αναδιάταξη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως το είχε χαράξει στην προεκλογική κούρσα για τη διεκδίκηση της ηγεσίας.

Στο πλαίσιο αυτό, μετά την ανακοίνωση της επικείμενης μετακόμισης των κεντρικών γραφείων του κόμματος (από τη λεωφόρο Συγγρού στην οδό Πειραιώς), ο κ. Μητσοτάκης σχεδιάζει να ανακοινώσει σήμερα, Πέμπτη, τις ημερομηνίες για τη διεξαγωγή του τακτικού Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας.

Το «γαλάζιο» Συνέδριο θα συνέλθει εντός του Απριλίου, σε τρόπον ώστε να είναι εντός του χρονοδιαγράμματος των 111 ημερών που είχε εξαγγείλει ο πρόεδρος της ΝΔ και το οποίο ξεκίνησε στις 10 Ιανουαρίου με την εκλογή του στην αρχηγία και ολοκληρώνεται την Πρωτομαγιά, οπότε εκτιμάται ότι η ΝΔ θα είναι πλήρως έτοιμη για να αναλάβει τις ευθύνες της ως «αξιόπιστη εναλλακτική δύναμη διακυβέρνησης».

Κατά πληροφορίες, η προκήρυξη του Συνεδρίου, που στην πραγματικότητα είναι επίσπευση αφού ο προκαθορισμένος χρόνος διεξαγωγής του ήταν ο Ιούνιος, θα γίνει με μια λιτή δήλωση του κ. Μητσοτάκη. Όσον αφορά τις ακριβείς ημερομηνίες σύγκλισης του, επικρατέστερο είναι το τριήμερο 22 με 24 Απριλίου, ακριβώς δηλαδή μια εβδομάδα πριν από το Πάσχα. Ο αρχικός σχεδιασμός ήταν για το τριήμερο 15 με 17 του Απριλίου, αλλά λόγω οργανωτικών εμποδίων που σχετίζονται με τον χώρο διεξαγωγής, μάλλον θα μετατεθεί κατά μία εβδομάδα.

αφήστε ένα σχόλιο


2 × πέντε =