“ΚΛΕΙΔΩΣΕ” Η ΕΙΣΟΔΟΣ ΤΟΥ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ!

Σε μια εντυπωσιακή συγκέντρωση η οποία θύμιζε συγκεντρώσεις άλλων εποχών, περισσότεροι από 3.000 φίλοι του Κινήματος έδωσαν τη δική τους βροντερή απάντηση στις χαλκευμένες δημοσκοπήσεις αλλά και στις διαρροές που επιχειρούν να εμφανίσουν το Κίνημα σε ποσοστά κοντά στο 3%.

Η αποψινή συγκέντρωση αποτελεί το διαβατήριο του Κινήματος του Γιώργου Παπανδρέου για την είσοδο στη Βουλή.

Το μήνυμα να μπουν οι αξίες των Δημοκρατών Σοσιαλιστών μέσα στο Κοινοβούλιο έστειλε ο Γιώργος Παπανδρέου μιλώντας στην κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του Κινήματος στην Αθήνα. Στο κατάμεστο κλειστό γήπεδο του Πανελληνίου στο Πεδίον του Άρεως ο πρώην πρωθυπουργός, απαντώντας στο παρατεταμένο χειροκρότημα του πλήθους, είπε: «Είστε η καλύτερη δημοσκόπηση. Πάμε ξανά».

gap-1

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι πολλοί την Κυριακή «θα δουν πολλοί τι σημαίνει ανατροπή», ενώ πρόσθεσε-κάνοντας ξανά πρόσκληση για συνεργασία- ότι «κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι και ψήφος για ευρύτερες συναινέσεις, κυβερνητικές συνεργασίες με ξεκάθαρο, αδιαπραγμάτευτο προοδευτικό πλαίσιο». «Κανένα κόμμα – ούτε αυτοδύναμο, το ξέρω από την εμπειρία μας, δεν μπορεί να κυβερνήσει σήμερα, σε αυτή τη συγκυρία, μόνο του», συμπλήρωσε.

g5.jpg

Ωστόσο, τόνισε ότι «δεν θα γίνουμε… πατερίτσα και παρακολούθημα κανενός, για μερικές καρέκλες και οφίτσια και σίγουρα όχι ουραγός μιας δεξιάς πολιτικής και κυβέρνησης».

Επανέλαβε τα περί δημοψηφίσματος και ότι το αποτέλεσμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους για το χρέος και το πρόγραμμα προσαρμογής βασίζεται «σε ένα δικό μας Ελληνικό Σχέδιο με βαθιές αλλαγές στο κράτος και την οικονομία και να έχει τη γνώμη και την απόφαση του Ελληνικού λαού».

Ανέφερε εκ νέου τους λόγους ενός δημοψηφίσματος:
– Πρώτον, γιατί είναι το πιο ουσιαστικό διαπραγματευτικό χαρτί οποιασδήποτε ελληνικής κυβέρνησης.
– Δεύτερον γιατί θα εγγυάται ότι καμία ελληνική κυβέρνηση δεν θα φέρει μέτρα και πολιτικές που αποτελούν νέα βάρη ή θα αποσταθεροποιούν τη χώρα.
– Και τρίτον γιατί κανένα Σχέδιο κανένα Πρόγραμμα, καμία λύση, όσο καλή κι αν είναι δεν θα έχει πραγματική επιτυχία, αν ο ελληνικός λαός δεν την αισθανθεί δική του.

Ο κ. Παπανδρέου τόνισε ότι η κάθε ψήφος στο Κίνημα είναι «ψήφος για πραγματικές προοδευτικές αλλαγές στην Ελλάδα» και πως «θα επιβάλλουμε την επανάσταση του αυτονόητου στο Ελληνικό Κοινοβούλιο». Υπογράμμισε δε ότι «όλες αυτές τις ημέρες ακούστηκε η φωνή των γεγονότων» και έσπασε «έσπασε το πέπλο της σιωπής και της συνομωσιολογίας».

Επίσης, αναφέρθηκε και στο «κλείσιμο» της ΕΡΤ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι την έκλεισαν «απαράδεκτα και αντιδημοκρατικά».

Σχετικά με το «λεφτά υπάρχουν» διευκρίνισε ότι θα υπήρχαν «αν αλλάξουμε τις δομές. Λεφτά υπάρχουν, αν υπάρχει ένα δίκαιο φορολογικό σύστημα, λεφτά υπάρχουν, αν φτιάξουμε ένα διαφανές δημόσιο που υπηρετεί τον πολίτη, το συνταξιούχο, τον άνεργο, την οικογένεια και όχι τα διάφορα ισχυρά συμφέροντα».

Εξαπέλυσε επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία υπογραμμίζοντας ότι απέτυχε να βγάλει την Ελλάδα από το Μνημόνιο, αλλά και να εφαρμόσει τις μεγάλες αλλαγές, τονίζοντας μάλιστα ότι «βύθισαν και πάλι τον τόπο στην ανασφάλεια, παίζοντας μικροκομματικά παιχνίδια στην πλάτη της χώρας και της ελληνικής οικογένειας».

Βολές και κατά του ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζοντας ότι έχει βαρύτατες ευθύνες και η ηγεσία της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης, υπογραμμίζοντας ότι «είμαστε απέναντι σε όσους υπηρετούν την πελατειακή λογική, και σε όσους υπηρετούν ένα συγκεντρωτικό κομματικό κρατισμό».

«Μην ψάχνουμε ούτε για προστάτες που θα αλλάξουν την Ελλάδα» δήλωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι «εμείς θα αλλάξουμε την Ελλάδα. Κανείς δεν θα το κάνει για εμάς. Οραματιζόμαστε να οικοδομήσουμε μια Ελλάδα Αξιών, Δικαιοσύνης και Δημιουργίας. Με ένα τρίπτυχο: Απελευθέρωση, Ανθρωπιά, Ανάπτυξη».

Ο κ. Παπανδρέου αναφέρθηκε στα επόμενα βήματα τονίζοντας ότι:
1. Θα ζητήσουμε τη στήριξη της ΕΕ και για αυτές, τις μεγάλες αλλαγές, αλλά και για να αναπνεύσει ο τόπος οικονομικά και να μπορέσουμε να τις πετύχουμε. Να απελευθερωθούν πόροι – το πλεόνασμά μας, για την ανάπτυξη, την παιδεία, την πρόνοια.
2. Δικές μας βαθιές αλλαγές στη δικαιοσύνη, στο φορολογικό σύστημα, στην υγεία, στην παιδεία, στο πώς λειτουργούμε.
3. Με αντάλλαγμα, την αποτίναξη της ανασφάλειας – που σήμερα αφορά πρωτίστως την οριστική και λυτρωτική διευθέτηση του χρέους.

Εκτίμησε δε ότι ένα συγκεκριμένο και ρεαλιστικό πακέτο ενεργειών που μπορεί να γίνει άμεσα αποδεκτό από τους εταίρους μας θα οδηγήσει στη σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους. «Υπερασπιστήκαμε μέσα σε μόλις τρεις εβδομάδες τις επιλογές και το έργο της κυβέρνησης 2009-2011. Όσο δεν το έκανε ποτέ η σημερινή ηγεσία του ΠΑΣΟΚ δυόμιση χρόνια τώρα! Εμείς δεν ντρεπόμαστε – μην αφήσετε κανέναν πια να ρίχνει λάσπη, να θέλει να νιώσουμε ενοχές. Γιατί εμείς το μόνο που κάναμε, ήταν το πατριωτικό μας καθήκον!

Δεν το κρύβουμε! Γιατί ανοίξαμε δρόμους! Καταρρίψαμε ταμπού! Συγκρουστήκαμε με τα κακώς κείμενα. Για αυτό μας πολέμησαν. Για αυτό μας λασπολόγησαν. Φοβούνται τη δύναμη της αλήθειας και των αλλαγών. Αλλά εμείς, σε αυτό το έργο, το δικό μας έργο, θα χτίσουμε το αύριο», σημείωσε ο πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών.

Τέλος, ο κ. Παπανδρέου απευθυνόμενος προς τον κόσμο τόνισε ότι το «Κίνημα είστε εσείς» και δήλωσε ότι «εγώ δεν ντρέπομαι για την ιστορία του ΠΑΣΟΚ. Ούτε για τις αξίες μας. Αυτές υπηρετώ. Καλό μας αγώνα».lykavitos

 

αφήστε ένα σχόλιο


− επτά = 2