ΟΜΟΦΩΝΑ ΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΚΑΙ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΕΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ 5 ΔΙΩΚΟΜΕΝΟΥΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥΣ

Αντιπροσωπεία της δημοτικής μας κίνησης αποτελούμενη από τον επί κεφαλής της δημοτικό σύμβουλο Τάσο Ταστάνη, τη δημοτική σύμβουλο Ειρήνη Βαγγελάτου και πολλά μέλη της, επισκέφθηκε το πρωί της 30/9/14 το δημαρχείο της πόλης μας όπου οι δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν συμβολική κατάληψη αγωνιζόμενοι ενάντια στους προσχηματικούς επανελέγχους των συμβάσεων τους και τις δήθεν «αξιολογήσεις», που οδηγούν σε αδικαιολόγητες απολύσεις και διάλυση των υπηρεσιών των δήμων.

Η αντιπροσωπεία εξέφρασε την απόλυτη στήριξη μας στο δίκαιο αγώνα τους και τους γνωστοποίησε ότι στην απογευματινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου θα καταθέταμε σχετικό ψήφισμα συμπαράστασης.

Πράγματι καταθέσαμε ένα πλήρες σχέδιο ψηφίσματος το οποίο ύστερα από συγκερασμό απόψεων της δημοτικής αρχής και των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, οδήγησε στην ομόφωνη ψήφιση ενωτικού ψηφίσματος με το οποίο εκφράσθηκαν ανάμεσα στα άλλα:

  • Η συμπαράσταση του Δ.Σ. Γλυφάδας στις κινητοποιήσεις των εργαζομένων στους ΟΤΑ, με τις οποίες διαμαρτύρονται για το δήθεν “επανέλεγχο” βάσει του Ν. 4250/2014 των συμβάσεων που προωθεί το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης.
  • Η άρνησή του Δ.Σ. να συμπράξει στη μεθόδευση αυτή, και να μη σταλεί καμία διαπιστωτική πράξη για αξιολόγηση υπηρεσιών και εργαζομένων στο δήμο μας.
  • Η συμφωνία μας με τον έλεγχο για τυχόν πλαστά δικαιολογητικά εργαζομένων που βρίσκεται σε εξέλιξη, διαδικασία με την οποία συντασσόμαστε απόλυτα.
  • Η συμπαράσταση του Δ.Σ. Γλυφάδας στους πέντε Δημάρχους, (Χαλανδρίου, Ζωγράφου, Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Λάρισας και Πάτρας) εις βάρος των οποίων δόθηκε παραγγελία για προκαταρτική εξέταση, γιατί αρνήθηκαν να συμπράξουν στο δήθεν “επανέλεγχο” των συμβάσεων  και  την εφαρμογή του νόμου των απολύσεων (4250/2014). Οι Δήμαρχοι αυτοί όχι μόνο δεν παρανομούν, όχι μόνο δεν παραβαίνουν τα καθήκοντά τους, αλλά αντίθετα υπερασπίζονται τη νομιμότητα, τυπική και ουσιαστική, εκπληρώνοντας στο ακέραιο την αποστολή που τους ανατέθηκε από τους πολίτες που πρόσφατα τους εξέλεξαν.

Η «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» θεωρεί σημαντικό βήμα την ομόφωνη ψήφιση από το Δημοτικό Συμβούλιο του εν λόγω ψηφίσματος συμπαράστασης στους αγωνιζόμενους δημοτικούς υπαλλήλους και τους διωκόμενους 5 δημάρχους, και καλεί τον κ. Δήμαρχο και το δημοτικό συμβούλιο να υλοποιήσουν ουσιαστικά την κατακλείδα του:

Ναι στη διαφάνεια – Όχι στις απολύσεις.

 Αιρετοί – Εργαζόμενοι – Πολίτες μαζί για την υπεράσπιση του Δήμου μας.

 

Γλυφάδα 7 Οκτωβρίου 2014

 

αφήστε ένα σχόλιο


επτά − 2 =