0 79ΧΡΟΝΟΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΟΥ ΑΠΕΚΤΗΣΕ ΠΑΙΔΙ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΗΛΙΚΗ ΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ

Για δεκαετίες, ο Ελληνοαμερικανός Κ.Κ. ζούσε και εργαζόταν στην Αμερική έχοντας αφήσει την οικογένεια του στο πατρικό σπίτι τους σε ένα μικρό νησί των Δωδεκανήσων. Όταν πήρε τη σύνταξη του αποφάσισε να επιστρέψει στην πατρίδα για να ζήσει τα τελευταία χρόνια της ζωής του, όπως έλεγε, κοντά στα παιδιά και τα εγγόνια του.

Γράφει η Μαρία Ζαχαροπούλου

Έτσι ο Κ.Κ. σε ηλικία 78 ετών επέστρεψε στο νησί όπου ολόκληρη η οικογένεια τον καλοδέχτηκε. Άλλωστε, όλα αυτά τα χρόνια είχαν στερηθεί την παρουσία του. Οι εξελίξεις, όμως, δεν τους δικαίωσαν. Και αυτό γιατί, περίπου ένα χρόνο μετά την επιστροφή του ηλικιωμένου άνδρα, ήρθε στο φως ένα απίστευτο μυστικό. Η 15χρονη εγγονή του αποκάλυψε στους δικούς της, ότι ο παππούς της την είχε αποπλανήσει και περίμενε το παιδί του!

Όπως ισχυρίστηκε η μικρή, ο παππούς την παρέσυρε με διάφορα τεχνάσματα στην οικογενειακή αγροικία και την αποπλάνησε. Τα κρυφά… ραντεβού συνεχίστηκαν μέχρι που το νεαρό κορίτσι ανακάλυψε ότι είναι έγκυος στο παιδί του παππού της. Έτσι η μικρή υποχρεώθηκε να αποκαλύψει την αλήθεια για την σχέση της με τον παππού της στους γονείς της οι οποίοι με τη σειρά τους τον κατήγγειλαν στην αστυνομία.

Ο ναύτης και το κομπόδεμα της Αμερικής

vitzkof2

Ο ηλικιωμένος άνδρας συνελήφθη και οδηγήθηκε στην φυλακή αν και, στην απολογία του ενώπιον της δικαιοσύνης, αρνήθηκε κατηγορηματικά ότι είχε σχέση με την 15χρονη εγγονή του. Ο 79χρονος ισχυρίστηκε πως η μικρή τον κατηγορούσε άδικα στην προσπάθεια της να κρύψει την παράνομη σχέση που είχε με έναν νεαρό ναύτη.

Όπως υποστήριξε, οι κακές γλώσσες του νησιού έλεγαν πως, όταν ο νεαρός ναύτης έμαθε ότι η εγγονή του ήταν έγκυος, την εγκατέλειψε γιατί δεν ήθελε να αναλάβει την ευθύνη του παιδιού και να την παντρευτεί. Μάλιστα, ο 79χρονος έδωσε και μια άλλη διάσταση στην υπόθεση ισχυριζόμενος πως η οικογένεια του τον στοχοποίησε γιατί ήθελε να τον οδηγήσει στη φυλακή και να καρπωθεί τα χρήματα που είχε φέρει από την Αμερική.

«Ο παππούς είναι ο πατέρας του παιδιού»

Η 15χρονη, ωστόσο, ήταν κατηγορηματική πως πατέρας του παιδιού της ήταν ο παππούς της. «Ο παππούς είναι», έλεγε και ξαναέλεγε σε όλους η μικρή.

Τον Δεκέμβριο του 1965, ο 79χρονος κάθισε στο εδώλιο του κακουργιοδικείου Ρόδου κατηγορούμενος για αποπλάνηση ανηλίκου και αιμομιξία. Ήδη, η 15χρονη είχε γεννήσει ένα υγιέστατο μωρό το οποίο έδωσε σε ορφανοτροφείο της Ρόδου.

Το νεαρό κορίτσι είχε τακτική επαφή με το παιδί, καθώς δεν ήθελε να το δώσει για υιοθεσία, όπως πολλοί της πρότειναν.

Η καταδίκη

Από το βήμα του μάρτυρα στο δικαστήριο πέρασαν δεκάδες μάρτυρες οι οποίοι είπαν τη δική τους εκδοχή για την ιστορία. Άλλοι στήριξαν τους ισχυρισμούς της 15χρονης και της οικογένειας της, ενώ άλλοι αυτούς του 79χρονου παππού της.

Τελικά, το δικαστήριο καταδίκασε τον ηλικιωμένο άνδρα σε ποινή φυλάκισης 18 μηνών, αναγνωρίζοντας του το ελαφρυντικό της μέτριας συγχύσεως.

newsbeast

αφήστε ένα σχόλιο


+ επτά = 16