ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΩΝ ΝΕΟΝΑΖΙ «ΔΥΟ ΜΕΓΑΛΟΙ ΕΦΟΠΛΙΣΤΕΣ »

Χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής από “δύο μεγάλους Έλληνες εφοπλιστές”, χωρίς να τους κατονομάσει αποκάλυψε σύμφωνα με πληροφορίες προστατευόμενος μάρτυρας που κατέθεσε στους ανακριτές που χειρίζονται την υπόθεση. Ο ίδιος έδωσε στοιχεία για διακίνηση όπλων από βουλευτές της οργάνωσης και άλλες παράνομες δραστηριότητες.

Στην κατάθεσή του ο μάρτυρας, που σύμφωνα με πληροφορίες, δήλωσε ότι είναι δημοσιογράφος και πως υπήρξε γραμματέας της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στα νότια προάστια, φέρεται να υποστήριξε ότι είχε ακούσει πως χρηματοδοτούν το κόμμα “δύο μεγάλοι Έλληνες εφοπλιστές”. Δεν θέλησε πάντως να τους κατονομάσει “επί του παρόντος” καθώς, όπως είπε, “δεν έχει διασταυρώσει αυτήν την πληροφορία”.

Όσον αφορά στη διακίνηση όπλων ο μάρτυρας αναφέρθηκε σε οπλισμό που υποστήριξε ότι διαθέτει η οργάνωση και ο οποίος “θα χρησιμοποιείτο εν καιρώ”. Ειδικότερα, τόνισε:

“Πράγματι θεωρώ ότι υπάρχει θέμα διακίνησης όπλων από ορισμένους βουλευτές ή μέλη της ΧΑ. Τα όπλα αυτά θα χρησιμοποιούνταν εν καιρώ όπως αντιλαμβάνομαι. Κυρίως ήταν πιστόλια, ακουγόταν όμως και για τουφέκια τύπου Μ16. Συνήθης τρόπος κάλυψης της μεταφοράς ή αποθήκευσης του οπλισμού αυτού ήταν φορτηγάκια ή ΙΧ με πλαστά στοιχεία κυκλοφορίας που μετέφεραν δήθεν ρουχισμό… Ένα τέτοιο όχημα εμφανίσθηκε και στη δική μας οργάνωση και γνωρίζω ότι το διαχειριζόταν ο Ηλίας Παναγιώταρος. Όταν το είδα εγώ ήταν κενό, γνωρίζω όμως ότι χρησιμοποιείτο σε πάρα πολλές διαδρομές για τις οποίες όμως δε γνωρίζω κάτι συγκεκριμένο. Με αυτό το φορτηγό είχε γίνει μια μεταφορά επίπλων για τον εξοπλισμό των γραφείων μας. Εικάζω ότι υπάρχει ελαφρύς οπλισμός, αποθηκευμένος σε διάφορα σημεία, και αυτή η διαδικασία γίνεται με κεντρική εντολή και οπωσδήποτε σε γνώση της κεντρικής ηγετικής ομάδας”.

Στην κατάθεση του στους ανακριτές ο μάρτυρας χαρακτήρισε “ύποπτες” δύο εκρήξεις στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιά, αναφερόμενος σε “κυκλώματα της νύχτας”. Συγκεκριμένα ανέφερε: “Θεωρώ ότι είναι άξιο διερεύνησης ζήτημα οι εκρήξεις που σημειώθηκαν στα γραφεία του Συνδέσμου Ελευσίνας και Πειραιώς το 2012 και το 2013, μιας και οι δύο εκρήξεις έγιναν σε γραφεία που τυχαία υπεύθυνος ήταν ο Γιάννης Λαγός. Θεωρώ ότι ο τύπος εκρηκτικών που χρησιμοποιήθηκε παραπέμπει σε πρακτικές μπράβων της νύχτας και όχι αναρχοαριστεριστών”.

Για την ιεραρχική δομή της Χρυσής Αυγής ο μάρτυρας ανέφερε: «Ο Αρχηγός του κόμματος Νίκος Μιχαλολιάκος είναι ο απόλυτος κυρίαρχος αυτού. Τίποτα δεν γίνεται αν δεν το γνωρίζει ή δεν το εγκρίνει ή χωρίς να έχει υποπέσει στο γενικό πλαίσιο εντός του οποίου οφείλουν όλοι να κινούνται… Κάτω από τον Αρχηγό υπάρχει ένας στενός ηγετικός πυρήνας στον οποίο ανήκουν οι Χ. Παππάς, Ηλίας Παναγιώταρος, Γιάνης Λαγός και Γ. Γερμενής, όπου οι τρεις τελευταίοι αποτελούν το πειθαρχικό συμβούλιο της ΧΑ».

Για τον βουλευτή Ηλία Παναγιώταρο, ο μάρτυρας φέρεται να ανέφερε: “Είχε φέρει σε εμάς στολές, αλλά τα μέλη της ασφάλειας δεν μπορούσαν να τις αγοράσουν όλοι γιατί ήταν ακριβές. Στοίχιζαν περί τα 160-180 ευρώ. Όλη η διαχείριση και εν γένει εκμετάλλευση του ιματισμού είχε ο Ηλ. Παναγιώταρος ο οποίος έφερνε μεν κάποια παραστατικά, μάλλον δελτία αποστολής, αλλά δεν ξέρω εάν υπήρχαν και τιμολόγια πωλήσεως”.

Επεσήμανε επίσης ότι για τις πωλήσεις μπρελόκ, σημαιών και αντικειμένων από το εμπορικό τμήμα της κάθε τοπικής “δεν εκδίδαμε νόμιμες αποδείξεις λιανικής πώλησης αλλά κουπόνια, τα οποία παίρναμε από τα κεντρικά”.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


έξι + 7 =