ΧΡΕΟΚΟΠΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΝ ΜΑΡΤΙΟ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ SPIEGEL

Χρεοκοπία της Ελλάδας μέσα στον Μάρτιο βλέπει το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel, αναφέροντας πως η χώρα μας αναμένεται να αντιμετωπίσει νέες δυσκολίες στην εξυπηρέτηση των χρεών, εν μέσω μάλιστα μιας μεγάλης προσφυγικής κρίσης

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα του γερμανικού περιοδικού, με τίτλο «Χρεοκοπία ήδη τον Μάρτιο;», το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, εκτιμά πως η Ελλάδα θα αντιμετωπίσει μέσα στον Μάρτιο δυσκολίες στην αποπληρωμή των οφειλομένων.

AdTech Ad

«Το Ταμείο ανησυχεί ιδιαίτερα η προθυμία πολλών κρατών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης για ισχυρότερες παραχωρήσεις προς τους Έλληνες σε ό,τι αφορά τους όρους λιτότητας στο πλαίσιο του γ΄ προγράμματος, λόγω της επιβάρυνσης από την τρέχουσα προσφυγική κρίση», αναφέρει το γερμανικό Spiegel που επισημαίνει ταυτόχρονα πως αυτό θα μπορούσε για παράδειγμα να αφορά την εφαρμογή της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού.

«Το ΔΝΤ επιμένει στις υποσχέσεις μεταρρυθμίσεων των Ελλήνων και μπλοκάρει την εδώ και καιρό εκκρεμούσα έκθεση αξιολόγησης, που πρέπει να δώσει το πράσινο φως ώστε να συμμετάσχει το Ταμείο στο γ΄ πακέτο διάσωσης. Οι ειδικοί του επισημαίνουν ότι οι Έλληνες έχουν υποσχεθεί μόνιμα πλεονάσματα 3,5% του ΑΕΠ το έτος. Επειδή δεν καταφέρνουν να φορολογήσουν επαρκώς τους εύπορους, πρέπει να περικοπούν οι συντάξεις», καταλήγει το δημοσίευμα.

 

αφήστε ένα σχόλιο


έξι − 4 =