Χουριέτ: Ούτε ο Ερντογάν δεν θα έλεγε, όσα είπε ο Θεοδωρίδης!

«Δώρο» στους Τούρκους η δήλωση του στελέχους του ΣΥΡΙΖΑ ότι τα Ίμια είναι τουρκικά

Θέμα σε όλες τις τουρκικές εφημερίδες και τα ηλεκτρονικά media της γειτονικής χώρας έχει γίνει το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ Νάσος Θεοδωρίδης ο οποίος προ ημερών αποκάλεσε τα Ιμια «Καρντάκ», προκαλώντας πονοκέφαλο στην ηγεσία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης και χαρίζοντας ένα ανέλπιστο δώρο στην Άγκυρα που ήδη η τουρκική προπαγάνδα αξιοποιεί…

Ανήμερα της θλιβερής επετείου του 1996, ο κ. Θεοδωρίδης έγραψε στη σελίδα του στο Facebook: «Με αφορμή την επέτειο των Ιμίων (κατ’ εμέ Καρντάκ, διότι η παραχώρηση Δωδεκανήσων από Ιταλία προς Ελλάδα περιελάμβανε ων Δωδεκανήσων από την Ιταλία προς την Ελλάδα περιελάμβανε μόνο τις παρακείμενες προς αυτά βραχονησίδες, ενώ οι συγκεκριμένες είναι σαφώς πιο κοντά στην Τουρκία παρά στην Κάλυμνο»….

Η τουρκική εφημερίδα Χουριέτ φιλοξενεί σήμερα ρεπορτάζ για το θέμα με τίτλο: «Είπε ότι τα Ιμια είναι τουρκικά και αναστάτωσε την Αθήνα».

Στο ρεπορτάζ παρατίθενται αναλυτικά οι δηλώσεις που έκανε ο κ. Θεοδωρίδης και μάλιστα αναφέρεται ότι τέτοια σχόλια δεν θα τα έκανε ούτε ο Ερντογάν!

Το εντυπωσιακό είναι ότι η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, παρά το γεγονός ότι έσπευσε να διευκρινίσει ότι οι απόψεις του Νάσου Θεοδωρίδη δεν απηχούν τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει διαγράψει από το κόμμα το στέλεχος που ισχυρίζεται ότι τα Ίμια ανήκουν στην Τουρκία.

Η μοναδική κίνηση που έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ είναι να δηλώσει ότι ο κ. Θεοδωρίδης δεν μπορεί να εκπροσωπεί τον φορέα στην Επιτροπή Δικαιωμάτων της Βουλής, χωρίς να είναι σαφές αν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει ορίσει αντικαταστάτη του στελέχους που έκανε δηλώσεις που -όπως έγραψε και η Χουριέτ- δεν έχει κάνει ούτε ο Ερντογάν!

www.protothema.gr

αφήστε ένα σχόλιο


4 − τρία =