ΧΑΛΙΦΑ ΧΑΦΤΑΡ: ΚΑΝΕΝΑ ΕΛΕΟΣ ΣΤΟΥΣ ΣΥΡΟΥΣ ΠΟΥ ΕΦΕΡΕ Η ΤΟΥΡΚΙΑ ΣΤΗ ΛΙΒΥΗ

Σε άλλα βίντεο και φωτογραφίες που έδωσε ο LNA εμφανίζονται δυνάμεις του Χαφτάρ να προελαύνουν προς την Τρίπολη και να καταλαμβάνουν ένα τεθωρακισμένο όχημα τουρκικής κατασκευής.

Με «κανένα έλεος» απειλεί ο στρατός του Χαφτάρ τους Σύρους μισθοφόρους που φέρεται να απέστειλε η Άγκυρα στη Λιβύη για να πολεμήσουν στο πλευρό του Σάρατζ.

«Η Γενική Διοίκηση του Εθνικού Στρατού της Λιβύης (LNA – του στρατάρχη Χαφτάρ) έδωσε εντολές να μην υπάρξει κανένα έλεος στους Σύρους τρομοκράτες της Αλ Κάιντα που μεταφέρθηκαν από την Τουρκία για να πολεμήσουν για τον GNA ( Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας – oι δυνάμεις του Φαγιέζ αλ Σάρατζ)» αναφέρει χαρακτηριστικά ο LNA στον λογαριασμό του στο Twitter. Στο βίντεο που παρατίθεται ο στρατός του Χαφτάρ αναφέρει ότι υπάρχουν πλάνα από συγκρούσεις με Σύρους στην Τρίπολη.

«Ο Εθνικός Στρατός της Λιβύης πέτυχε να εξοντώσει έναν πολύ μεγάλο αριθμό από Σύρους μισθοφόρους τρομοκράτες» τονίζεται ακόμη.

Σε άλλα βίντεο και φωτογραφίες που έδωσε ο LNA εμφανίζονται δυνάμεις του Χαφτάρ να προελαύνουν προς την Τρίπολη και να καταλαμβάνουν ένα τεθωρακισμένο όχημα τουρκικής κατασκευής. Στη Λιβύη βρίσκονται ήδη οι 300 πρώτοι πιστοί στον Ερντογάν Σύροι μαχητές/ μισθοφόροι για να αγωνιστούν στο πλευρό της κυβέρνησης της Τρίπολης ανέφερε εξάλλου το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων. Αναμένονται ακόμα 1.000 Σύροι που εκπαιδεύονται σε τουρκικά στρατόπεδα πρόσθεσε.

Εξάλλου, ο στρατάρχης Χαφτάρ συναντήθηκε την Κυριακή με τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ ελ Σίσι. Σύμφωνα με τον LNA, συζήτησαν «τις επιπτώσεις  της απειλής του κράτους της Τουρκίας που έστειλε τρομοκράτες στη Λιβύη». Σημειώνεται ότι ο εκπρόσωπος του Ταγίπ Ερντογάν Ιμπραήμ Καλίν υποστήριξε ότι η Αίγυπτος εγκρίνει την τουρκολιβυκή συμφωνία για τις θαλάσσιες δικαιοδοσίες.

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ − = 7