Φορτώνουν τα πλοία στο λιμάνι του Πειραιά

Ισχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του Λιμενικού

Iσχυρές δυνάμεις της αστυνομίας και του Λιμενικού βρίσκονται παρατεταγμένες στο λιμάνι του Πειραιά, όπου φορτώνονται ήδη πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα, μέτα από την επιστράτευση των ναυτεργατών, η οποία είναι σε ισχύ από τις 6 το πρωί.

Τα πλοία με προορισμό τις Κυκλάδες τα οποία αναχωρούν συνήθως από την πύλη Ε3, φορτώνουν στην πύλη Ε1, απ΄όπου αναχωρούν και τα πλοία για τα Δωδεκάνησα.

Ναυτεργάτες παραμένουν συγκεντρωμένοι στις προβλήτες του Πειραιά, ενώ στις 10.30 προγραμματίζουν νέα συγκέντρωση στον Άγιο Διονύσιο. Χθες οι απεργοί αποφάσισαν την αναστολή των κινητοποιήσεών τους εκτός Αττικής και τη συγκέντρωση των απεργιακών δυνάμεων στο λιμάνι του Πειραιά προκειμένου να ενισχυθεί ο αγώνας τους.

Σε ένδειξη συμπαράστασης προς τους απεργούς, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥέχουν κηρύξει 24ωρη παναττική απεργία. Σε ανακοίνωσή της η ΓΣΕΕ χαρακτήρισε «αυταρχική και αντισυνταγματική» την πρακτική της κυβέρνησης, ενώ η ΑΔΕΔΥ κατήγγειλε «ποινικοποίηση των απεργιακών αγώνων».

Επιπλέον, σε τετράωρη στάση εργασίας, από τις 12:00 έως τις 16:00, προχωρούν οι εργαζόμενοι σε λεωφορεία, τρόλεϊ και προαστιακό.Κανονικά θα κινηθούν τα μέσα σταθερής τροχιάς (μετρό, τραμ, ηλεκτρικός) οι εργαζόμενοι των οποίων είναι επιστρατευμένοι.

αφήστε ένα σχόλιο


× εννέα = 63