ΦΑΗΛΟΣ ΚΡΑΝΙΔΙΩΤΗΣ: «ΜΟΥ ΤΗ ΦΥΛΑΓΕ Ο ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ»

«Θα την θεωρούσα πιθανή, διότι ξέρω ότι ο κ. Μητσοτάκης μου τη φύλαγε από τον προεκλογικό αγώνα», δήλωσε ο Φαήλος Κρανιδιώτης για τη διαγραφή του από τη ΝΔ, σε δηλώσεις του σήμερα στον Real Fm 97,8.

«Ξέρω ότι ο κ. Μητσοτάκης μου τη φύλαγε από τον προεκλογικό αγώνα. Από τις αναρτήσεις μου και από τη στάση μου απέναντί του», τόνισε ο κ.Κρανιδιώτης και συμπλήρωσε: «Αυτό όμως που εμένα μου έκανε εντύπωση ήταν ότι έγινε μετά από δήλωση και παραγγελία της κυρίας Γεροβασίλη. Ήταν πολύ ενδιαφέρον ότι απέδειξε ότι εκτός από golden boy είναι και golden retriever. Του πετάνε το ξυλάκι και το φέρνει πίσω».

Σύμφωνα με το enikos.gr, στο ερώτημα αν θεωρεί ότι η διαγραφή του έγινε κατά παραγγελία ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Κρανιδιώτης απάντησε: «Ο κ. Μητσοτάκης αισθάνεται ότι ανήκει σε μία συντεχνία επαγγελματική, η οποία διαχειρίζεται την εξουσία της χώρας, στην οποία ανήκουν ΣΥΡΙΖΑίοι, Νεοδημοκράτες, σαν δικηγόροι δηλαδή που μπαίνουν και δικάζουν και μετά όταν βγαίνουν έξω πίνουν καφέ και έχουν κάποιους κανόνες δεοντολογίας και savoir vivre τους οποίους τηρούν. Εγώ κανόνες τέτοιους, απέναντι σε ανθρώπους που θεωρώ ότι καταστρέφουν την πατρίδα, δεν τηρώ. Αρνούμαι. Και δεν αισθάνομαι ότι ανήκω σε καμία τέτοια συντεχνία που κάνει επαγγελματικά πολιτική. Σας μιλάω από το γραφείο μου κι αυτά που γράφω τα γράφω στα διαλείμματα, ανάμεσα σε δίκες και σε ραντεβού ή στο όποιο υστέρημα του χρόνου μου. Και δεν τηρώ τέτοιο savoir vivre γιατί αισθάνομαι ότι καθήκον μου είναι να στηλιτεύω. Τώρα αν φοβήθηκε η κα. Γεροβασίλη ότι θα έρθει ο Πλαστήρας με τον Γονατά με τα άλογα να τους πάρουν και να τους πάνε στο Γουδή, ότι φοβήθηκε πραγματικά ότι η ιστορική αναφορά ήταν αληθινή, τότε τι να πω, έχει πολύ ενδιαφέρον».

Στο ερώτημα αν στο κόμμα της ΝΔ υπάρχει κάποια καταστατική διαδικασία με την οποία μπορεί να διαγράψει κανείς ένα εκλεγμένο μέλος της πολιτικής επιτροπής ο κ. Κρανιδιώτης ανέφερε: «Να σας πω την αλήθεια δεν ασχολήθηκα. Μπορεί κάπου το καταστατικό να προβλέπει ότι μπορεί να διαγράφει και ο πρόεδρος. Εμένα μου έκανε μία πολύ μεγάλη χάρη γιατί μου δίνει την ελευθερία μου και με απαλλάσσει από αυτό που αναγκαζόμουν πολλές φορές να κάνω, ειδικά τελευταία, να βλέπω διάφορες πράξεις και ενέργειες και να μην τις κριτικάρω όπως, όσο σκληρά θα έπρεπε».

Με αφορμή τη σημερινή ανάρτησή του στο Facebook, όπου μεταξύ άλλων αναφέρει ότι «ποτέ δεν υπήρχε μεγαλύτερη ανάγκη για ένα αληθινά συντηρητικό κόμμα, μια εθνική φιλελεύθερη δεξιά» και απαντώντας στο ερώτημα αν σκοπεύει να αναλάβει ή να μετάσχει σε πρωτοβουλίες για την ίδρυση νέου κόμματος στον χώρο της δεξιάς ο κ. Κρανιδιώτης είπε: «Κάνω μία διαπίστωση που δεν την κάνω για πρώτη φορά, την έχω κάνει και πριν από εβδομάδες και μήνες τα τελευταία χρόνια. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι με πάρα πολλούς φίλους συζητάμε τα προβλήματα τα οποία υπάρχουν στον ευρύτερο χώρο της παράταξης και της χώρας και τα πάντα είναι ανοιχτά. Καθήκον μας είναι. όσοι δεν ασχολούμαστε με την πολιτική, γιατί είναι επάγγελμά μας, σκεφτόμενοι το καλό της χώρας μπορούμε ως ελεύθεροι Έλληνες και δημοκράτες να συζητάμε τα πράγματα τα οποία είναι αναγκαία για την ανάταξη της χώρας για την κατάσταση στην οποία έχει έλθει η οποία είναι πάρα πολύ δύσκολη και θα γίνει, πιστέψτε με, ακόμη χειρότερη».

 

αφήστε ένα σχόλιο


+ τέσσερα = 5