ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΕΒ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

Έκρηξη σημειώθηκε τα ξημερώματα της Τρίτης στα γραφεία του Συνδέσμου Ελληνικών Βιομηχανιών (ΣΕΒ) στο Σύνταγμα στην οδό Ξενοφώντος 5. Από την έκρηξη προκλήθηκαν υλικές ζημιές στην είσοδο των γραφείων του ΣΕΒ και στο γειτονικό ξενοδοχείο “Αμαλία”.

seb-xtypima-5

seb-xtypima-0

Η έκρηξη της βόμβας έγινε στις 3.35 τα ξημερώματα, ενώ το σημείο είχε αποκλειστεί ήδη από την Αστυνομία, καθώς προηγήθηκε προειδοποιητικό τηλεφώνημα στα γραφεία δύο εφημερίδων. Συγκεκριμένα, άγνωστος τηλεφώνησε στις 2.50 στην εφημερίδα ΒΗΜΑ και στις 2.55 στην Εφημερίδα των Συντακτών, προειδοποιώντας ότι μέσα στα επόμενα 40 λεπτά θα σημειωθεί έκρηξη στα γραφεία του ΣΕΒ. Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε άμεσα στον αποκλεισμό της περιοχής και στις 03.35 έγινε η έκρηξη με εκκωφαντικό θόρυβο που προκάλεσε αναστάτωση στο κέντρο της Αθήνας.

Στο σημείο βρίσκεται κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (T.E.E.M.) καθώς και αστυνομικές και πυροσβεστικές δυνάμεις, οι οποίες από νωρίς είχε αποκλείσει τους γύρω δρόμους ενώ αυτή την ώρα παραμένει κλειστή μόνο η Ξενοφώντος.

skai2_1

skai3_2

skai5_1

skai6_2

iefimerida

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα × 3 =