ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΞΥΓΙΑΝΣΗΣ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΤΗΣ ΝΔ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ ΣΗΜΕΡΑ Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ

Το πρόγραμμα για το… «νοικοκύρεμα» των οικονομικών της ΝΔ θα ανακοινώσει σήμερα ο πρόεδρος του κόμματος, Κ. Μητσοτάκης, επιχειρώντας να στείλει και ένα μήνυμα χρηστής διαχείρισης στην κοινωνία.

Κεντρικό σύνθημα της καμπάνια θα είναι «Βάζουμε τάξη στο σπίτι μας», και πηγές της Συγγρού τονίζουν πως σήμερα ο κ. Μητσοτάκης θα περιγράψει με συγκεκριμένους αριθμούς τη δραματική κατάσταση, στην οποία βρίσκονται τα οικονομικά του κόμματος.

Άλλωστε, από την προεκλογική περίοδο ο Κ. Μητσοτάκης είχε προαναγγείλει πως μια από τις βασικές του δεσμεύσεις είναι η τακτοποίηση των οικονομικών του κόμματος, τα χρέη του οποίου ξεπερνούν τα 200 εκατ. ευρώ.

Ήδη έχει ανακοινωθεί η μετακόμιση από τη Συγγρού σε κτίριο στην Πειραιώς με ενοίκιο 10.000 ευρώ το μήνα και όχι 98.000 που είναι σήμερα, ενώ το επόμενο στοίχημα είναι η μείωση του αριθμού των εργαζομένων στο κόμμα.

Οι εργαζόμενοι κατά την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ από τον κ. Μητσοτάκη έφταναν τους 210 και ήταν απλήρωτοι για πολλούς μήνες. Στόχος είναι να μειωθούν το πολύ στους 90 και οι επιπλέον ανάγκες να καλύπτονται από τον αριθμό των αποσπασμένων που δικαιούται το κόμμα.

Οι αποχωρήσεις έχουν ήδη ξεκινήσει, ενώ από το… «ξεσκόνισμα» που έγινε, εντοπίστηκαν και άτομα που είχαν να πατήσουν πάρα πολύ καιρό στα γραφεία του κόμματος.

Πονοκέφαλος όμως για τη ΝΔ είναι οι αποζημιώσεις των υπαλλήλων που θα φύγουν, καθώς τα ταμεία του κόμματος είναι άδεια.

Παράλληλα ο τραπεζικός δανεισμός του κόμματος ξεπερνά τα 190 εκατ. ευρώ, με την ηγεσία του κόμματος να στοχεύει τώρα στο να πηγαίνει η κρατική χρηματοδότηση απευθείας στην εξυπηρέτηση των δανείωνκαι να λειτουργικά έξοδα να καλύπτονται μόνο από τις συνδρομές.

Τέλος, θα ανακοινωθεί και εξόρμηση για την άντληση ποσών από τα μέλη του κόμματος ενόψει και του Συνεδρίου.

αφήστε ένα σχόλιο


δυο × 6 =