Ξεφτίλισαν την υπερηφάνεια του Έλληνα.
Το γύρο του κόσμου κάνει η δωρεάν διανομή τροφίμων

Ο βρετανικός “Guardian” έκανε φωτογραφία της ημέρας τους Έλληνες που ποδοπατήθηκαν στην πλατεία Βάθη για να πάρουν δωρεάν τρόφιμα που μοίρασαν οι αγρότες, ενώ εκτενή αναφορά έκανε και το πρακτορείο Reuters που είχε και πλούσιο φωτογραφικό υλικό.

Παραγωγοί μοίρασαν σήμερα το πρωί έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, δωρεάν φρούτα και λαχανικά σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους. με αποτέλεσμα να γίνει πανικός.

“Απελπισμένοι Έλληνες πάλευαν μεταξύ τους έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης στο κέντρο της Αθήνας, όπου οι αγρότες διαμαρτύρονταν για το κόστος παραγωγής και την αύξηση στην τιμή του πετρελαίου, ενώ την ίδια ώρα μοίραζαν δωρεάν φρούτα και λαχανικά”, γράφει ο “Guardian”.

 

 

Μέχρι και τραυματία είχαμε στην δωρεάν διανομή φρούτων και λαχανικών! – Μέσα σε 2 ώρες εξαφανίστηκαν 50 τόνοι οπωροκηπευτικών!

– Με “άναρχη” λαϊκή έμοιαζε ο χώρος έξω από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης

– Παραγωγοί και πωλητές λαϊκών αγορών έστησαν πάγκους και φορτηγά και μοίραζαν δωρεάν φρούτα και λαχανικά

– Ο κόσμος ήταν γεμάτος ένταση και εκνευρισμό

ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΚΑΙ ΒΙΝΤΕΟ

sisitia 2

Αυτό που έγινε το πρωί στην πλατεία Βάθη δεν περιγράφεται με λόγια. Παραγωγοί μοίραζαν δωρεάν φρούτα και λαχανικά σε ανέργους, πολύτεκνους και συνταξιούχους. Μέσα σε 2 ώρες και κάτι διατέθηκαν 50 τόνοι προϊόντων.

Ο κόσμος που συγκεντρώθηκε ήταν πολύς αλλά όχι περισσότερος από αντίστοιχες εκδηλώσεις. Μόνο που σε αυτή την πε΄ριπτωση έλειπε η οργάνωση.

Έτσι, η ένταση και ο εκνευρισμός ήταν εμφανής. Χέρια μπροστά από τα φορτηγά να υψώνονται σαν σε ικεσία για μια σακούλα προϊόντα. “Αν δεν μπει τάξη στον κόσμο τότε θα ποδοπατηθούν”, έλεγαν με απόγνωση πολίτες.

 

sisitia 4

“Πετάνε τις σακούλες με τα προϊόντα στον κόσμο από τα φορτηγά και οι εικόνες θυμίζουν άλλες χώρες που είναι σε εμπόλεμη κατάσταση….” έλεγε κάποιος άλλος.

Αλλά πως μπορείς να βάλεις τάξη στην απόγνωση;

Πάνω στον πανζουρλισμό είχαμε και έναν τραυματία. Ο νεαρός σπρώχτηκε από τον κόσμο και έπεσε πίσω χτυπώντας το κεφάλι του. Μηχανή του ΕΚΑΒ έφτασε στο σημείο και του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.

www.newsit.gr

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


8 + πέντε =