ΤΟ ΒΡΑΔΙ ΠΟΥ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΘΑ ΓΙΝΟΤΑΝ ΑΡΧΗΓΟΣ ΤΗΣ ΝΔ

Ο Μιλτιάδης, η Ολγα και ο Νότης είναι έτοιμοι για όλα!

Το Φεβρουάριο του 1997, μαζεύτηκαν 30 βουλευτές της ΝΔ στο σπίτι της οικογένειας Βαρβιτσιώτη για να προτείνουν την υποψηφιότητα του Κώστα Καραμανλή.

Ανάμεσά τους ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης και ο Γιάννης Κεφαλογιάννης που δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Σήμερα 17 χρόνια μετά, ο Μιλτιάδης και η Ολγα βρίσκονται υπουργοί στην πιο δύσκολη συγκυρία για την κυβέρνηση Σαμαρά και με τις δημοσκοπήσεις να δίνουν εικόνα πανωλεθρίας για το κόμμα που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Οσο για τον Νότη εκείνο το διάστημα ζούσε στην Αγγλία αν δεν κάνουμε λάθος.

Από την συνάντηση του Παρισιού είναι πιθανόν να προκύψουν ακόμη και εκλογές σε περίπτωση που ο Σαμαράς πιεστεί για να λάβει νέα δημοσιονομικά μέτρα και με δεδομένο το κόλλημα της Μέρκελ στην λιτότητα. Ο Μιλτιάδης και η Ολγα γεννημένοι με το μικρόβιο της πολιτικής μέσα τους ετοιμάζονται δια παν ενδεχόμενο. Ο Νότης, που όπως όλα δείχνουν κόλλησε το μικρόβιο, επίσης.

Ο Μιλτιάδης θα περιγράψει στον Μανώλη Κοττάκη πως έζησε το βράδι που οι λοχαγοί αποφάσισαν στο σπίτι του να ζητήσουν από τον Καραμανλή να αναλάβει την ηγεσία της ΝΔ. Την αναδημοσιεύουμε με την ένδειξη “Η Ιστορία επαναλαμβάνεται…”

Ήσασταν στο σπίτι εκείνο το βράδυ;

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ναι ήμουνα

Κοττακής: Θέλετε να μας θυμίσετε τι έγινε;

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ήταν μια συνάντηση σα να ήταν προετοιμασμένη από καιρό.

Όλο το προηγούμενο διάστημα κυριαρχούσε η συζήτηση πώς θα πείσουμε τον Κώστα Καραμανλή, οι βουλευτές, η ομάδα των λοχαγών, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης, ο πατέρας μου, πως θα πείσουμε τον Κώστα Καραμανλή να διεκδικήσει την αρχηγία. Εκείνη τη στιγμή μαζεύτηκαν και αποφάσισαν να σπάσουν αυτόν τον κύκλο της σιωπής. Αποφασίζουν να το κάνουν αυτό χωρίς να έχουν τη συγκατάθεση του Κώστα Καραμανλή ότι προχωράω. Χωρίς να υπάρχει υποκίνηση από τη πλευρά του, υπήρχε ένα κλίμα στην αρχή αβεβαιότητας, γι’ αυτό και έφυγαν και δυο τρεις από τους προσκεκλημένους, στη συνέχεια όμως κυριάρχησε ενθουσιασμός.

Κοττάκης: Ήταν δείπνο έτσι;

Μ. Βαρβιτσιώτης: Δεν υπήρχε καθόλου φαγητό. Κοττάκης: Λοιπόν, υπάρχει κάποιο παραπολιτικό από εκείνη τη βραδιά;

Μ. Βαρβιτσιώτης: Ήταν όλα αυτά τα τηλεφωνήματα και το πώς να γραφτεί καλύτερα μια ανακοίνωση η οποία βγήκε στο τέλος της βραδιάς.

Κοττάκης Ποιος την έγραψε;

Μ. Βαρβιτσιώτης: Συγγραφείς ήταν ο Θωμάς, εγώ κι ο Νίκος ο Νικολόπουλος

Πηγή:kourdistoportocali

αφήστε ένα σχόλιο


− δυο = 7