
Την απαγόρευση κάθε πλειστηριασμού πρώτης κατοικίας ανακοίνωσε από το βήμα της Βουλής ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας παρουσιάζοντας τις προγραμματικές δηλώσεις της Κυβέρνησης Παράλληλα προανήγγειλε την ίδρυση ενδιάμεσου δημόσιου φορέα για τη διαχείριση των «κόκκινων» δανείων.
Όπως είπε ο ίδιος, ο Φορέας αυτός από τη μια πλευρά θα προστατεύει τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και τους μικρούς και μεσαίους επιχειρηματίες και από την άλλη θα μεριμνά για τη μη επιβάρυνση των τραπεζικών ισολογισμών.
Σχετικά με τους πλειστηριασμούς, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι μέχρι την ψήφιση των νομοθετημάτων και την έκδοση των απαραίτητων Υπουργικών Αποφάσεων για την υλοποίηση των μέτρων ρύθμισης των κόκκινων δανείων, απαγορεύεται κάθε πλειστηριασμός πρώτης κατοικίας, καθώς και η μεταβίβαση ενυπόθηκων δανείων χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του οφειλέτη σε μη αναγνωρισμένα Τραπεζικά ιδρύματα, σε Έλληνες και ξένους κερδοσκόπους.
Το Εθνικό Σχέδιο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας βρίσκεται ψηλά στην ατζέντα της κυβέρνησης, ενώ σε ό,τι αφορά τις ιδιωτικές επενδύσεις ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι η νέα κυβέρνηση θέλει και θα στηρίξει τις ιδιωτικές επενδύσεις που μπορούν να παίξουν κομβικό ρόλο στην προσπάθεια της παραγωγικής ανασυγκρότησης.
Όπως ανέφερε ο ίδιος αυτό που χρειάζεται τώρα η χώρα είναι μια συμφωνία που θα απελευθερώσει τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας και θα βοηθήσει στην υλοποίηση πλουραλιστικών οικονομικών δράσεων στο χώρο της ενέργειας, του τουρισμού, της ναυτιλίας, της αγροτικής παραγωγής, της βιομηχανίας, της μεταποίησης, των επικοινωνιών.
αφήστε ένα σχόλιο