ΤΑΤΣΟΠΟΥΛΟΣ: Ο ΚΑΜΜΕΝΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΧΡΗΣΙΜΟΣ ΗΛΙΘΙΟΣ ΤΟΥ ΤΣΙΠΡΑ «ΤΟ ΠΟΤΑΜΙ ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ »

Για το Ποτάμι, τον Πάνο Καμμένο, αλλά και τις διαδικασίες εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία μίλησε στον Βήμα FM το στέλεχος του Ποταμιού, Πέτρος Τατσόπουλος.

«Νομίζω ότι (ο Τσίπρας) τον Καμμένο τον θέλει, γιατί ο Καμμένος είναι πάρα πολύ βολικός. Δεν τού δημιουργεί κανένα πρόβλημα, κάνει ό,τι τού λέει, είναι ο χρήσιμος ηλίθιος. Δηλαδή, κλασική περίπτωση χρήσιμου ηλιθίου!», ανέφερε, μιλώντας για τον πρόεδρο των Ανεξάρτητων Ελλήνων και τη συνεργασία του κόμματός του με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Σχετικά με το Ποτάμι, ο κ. Τατσόπουλος παρατήρησε πως «μετά τις εκλογές, άρχισε να αναπτύσσει λίγο ψυχολογία και τακτική σκαντζόχοιρου. Είναι ένα νέο κόμμα, ένα κόμμα που το έφτιαξε ο Σταύρος Θεοδωράκης. Όπως πολύ σωστά είπε και η Κατερίνα Μάρκου μετά τις εκλογές, μπορεί να τεθεί θέμα ηγεσίας. Αφού είναι το σπίτι του, μπορείς να τον βγάλεις από το σπίτι του; Κανένας δεν του είπε να διαλυθεί το Ποτάμι, κανένας δεν του είπε να ενσωματωθεί το Ποτάμι, να διαλυθεί και να πάει να ενσωματωθεί.

Μέχρι τώρα, το Ποτάμι, όποτε έκανε ανοίγματα είτε προς τους φιλελεύθερους είτε προς τους μεταρρυθμιστές της Αριστεράς, έκανε ανοίγματα σε κινήσεις που δεν είχαν κοινοβουλευτική εκπροσώπηση. Το έκανε αυτό, τους ενσωμάτωσε όλους αυτούς. Από εδώ και πέρα, τι μπορεί να περιμένει το Ποτάμι; Έχει στον ίδιο χώρο μονάχα δυνάμεις, οι οποίες και κοινοβουλευτική εκπροσώπηση έχουν και μεγαλύτερη κοινοβουλευτική εκπροσώπηση από το Ποτάμι έχουν. Με αυτόνομες πορείες, έχει λήξει το παραμύθι στην Ελλάδα. Δεν είπε κανένας να συμπορευτεί με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη ως τέλος, δηλαδή να πάει να ενωθεί με αυτούς, αν συμπορευτεί και τίποτα άλλο. Ως αρχή εγώ το βλέπω.

Ως αρχή, δηλαδή, να συμπορευτεί με αυτούς, ως πυρήνας ενός μεγαλύτερου μετώπου. Δεν είπα να διαλυθεί το Ποτάμι, είπα να μην έχει αυτόνομη κάθοδο στις εκλογές, στις επόμενες. Στις επόμενες να βγει ένα μεγάλο σχήμα, που όσο περνάει ο καιρός κι ανάλογα και με τις εξελίξεις στη ΝΔ, να μπορεί να γίνεται όλο και μεγαλύτερο αυτό το σχήμα, για να στηθεί ως αντίπαλο δέος στο ΣΥΡΙΖΑ και στους ΑΝΕΛ».

Ο ίδιος αναφέρθηκε και στη ΝΔ και την εκλογή νέου προέδρου, σημειώνοντας ότι «η ΝΔ άρχισε αυτό το πανηγύρι τώρα, για το ποιον θα βγάλει αρχηγό. Νομίζω το κλειδί είναι ο Μεϊμαράκης, αν κατέβει. Ο Μεϊμαράκης είναι ο φερετζές για πολλούς. Δηλαδή, πολλοί τον θέλουν μπροστά, για τις δικές τους μελλοντικές, ηγετικές φιλοδοξίες. Δεν θέλουν τώρα να εκτεθούν. Βγαίνει ο Κωστάκης Καραμανλής, ο νέος Κωστάκης Καραμανλής, και λέει σωστά πράγματα, ότι πρέπει το κόμμα να διατηρήσει τη σοβαρότητά του. Άμα ήθελε το κόμμα να διατηρήσει τη σοβαρότητά του, δεν θα ήταν παράγων ο Κωστάκης, του Κωστάκη, τον Κωστάκη! Θέλω να πω, υπάρχει μια οικογενειοκρατία από τη μια μεριά, υπάρχει οικογενειοκρατία κι από την άλλη. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που εγώ τον συμπαθώ πάρα πολύ και πιστεύω από όλους αυτούς είναι κι ο μόνος που μπορεί να κάνει άνοιγμα προς το κέντρο… Από όλους αυτούς, θα έλεγα, ο πιο καλός για την ιδέα ενός μετώπου αργότερα, θα ήταν ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο λιγότερο καλός, θα ήταν ο Τζιτζικώστας.

Ναι (θα κριθεί η εκλογή μεταξύ Μητσοτάκη και Μεϊμαράκη). Με περισσότερες πιθανότητες να το πάρει ο Μεϊμαράκης, γιατί έχει πάρα πολύ περισσότερους συμμάχους απ’ ό,τι έχει ο Μητσοτάκης».

 

newsbeast

αφήστε ένα σχόλιο


πέντε − 3 =