ΣΥΝΕΛΗΦΘΗ Ο ΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΟΣ ΞΗΡΟΣ

Σύμφωνα με την Ελληνική Αστυνομία, ο Χριστόδουλος Ξηρός συνελήφθη σήμερα το μεσημέρι από τους άνδρες της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας σε σπίτι στην Ανάβυσσο. Κύκλοι της ΕΛ.ΑΣ. αναφέρουν ότι ο Ξηρός είχε αφήσει μακριά μαλλιά, φορούσε καπέλο και έχει αφήσει μούσι.

Πως έφτασε η Αστυνομία στα «ίχνη» του Χριστόδουλου Ξηρού

jiros

Οι άνδρες της Αντιτρομοκρατικής τους τελευταίους τρεις μήνες είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή της Αναβύσσου, όπου βρισκόταν το κρησφύγετο του Χριστόδουλου Ξηρού, σε μη κατοικημένη περιοχή.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, το σπίτι στο οποίο εντοπίστηκε ο Ξηρός το είχε νοικιάσει εδώ και δύο μήνες με ψεύτικα στοιχεία, ενώ άλλες πηγές αναφέρουν ότι το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπε τον Χριστόδουλο Ξηρό -και στο παρελθόν είχε απασχολήσει την αστυνομία για εμπρηστικές επιθέσεις- στο σπίτι του στην Ανάβυσσο και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψη του καταζητούμενου.

Τις τελευταίες δύο ημέρες οι αστυνομικοί είχαν θέσει το σπίτι υπό παρακολούθηση και σήμερα πραγματοποίησαν επιχείρηση την ώρα που έβγαινε από αυτό.

Οι αστυνομικοί ακινητοποίησαν και συνέλαβαν τον Χριστόδουλο Ξηρό χωρίς να προλάβει να προβάλει αντίσταση. Ο Ξηρός, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οπλοφορούσε τη στιγμή της σύλληψής του.

Η Αστυνομία επίσης προσήγαγε ένα άτομο το οποίο βρισκόταν στο σπίτι όπου εντοπίστηκε ο Ξηρός.

Με ποδήλατο πραγματοποιούσε τις μετακινήσεις του, το τελευταίο διάστημα, ο Χριστόδουλος Ξηρός, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΛ.ΑΣ.

 

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας, ενώ κλιμάκια της Αστυνομίας ερευνούν εξονυχιστικά το σπίτι, με

μεγάλη προσοχή, για την περίπτωση που σε αυτό έχουν τοποθετηθεί εκρηκτικοί μηχανισμοί.

Στις 18:30 αναμένεται να πραγματοποιηθούν δηλώσεις από τον υπουργό Δημόσιας Τάξης, Βασίλη Κικίλια, και τον Αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τη σύλληψη του καταζητούμενου τρομοκράτη.

Διαβάστε εδώ την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. για τη σύλληψη του Χριστόδουλου Ξηρού.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ξηρός ήταν δραπέτης των φυλακών Κορυδαλλού από τις 7 Ιανουαρίου του 2014, ενώ -μετά από λίγο διάστημα- ο ίδιος έκανε την εμφάνισή του μέσω βίντεο.

Αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας.enikos.

αφήστε ένα σχόλιο


εννέα − = 7