ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΣΕΕ – ΘΕΟΔΩΡΑΚΗ: ΕΠΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕ ΕΜΠΟΡΙΟ ΚΑΙ ΤΟΥΡΙΣΜΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ

Αρνητικές συνέπειες σε εμπόριο και τουρισμό την ερχόμενη σεζόν θα επιφέρουν οι χειρισμοί της κυβέρνησης σε ασφαλιστικό και φορολογικό, δήλωσε ο Στ. Θεοδωράκης στους εμπόρους, τονίζοντας παράλληλα ότι ακυρώνεται η οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια.

Σε συνάντηση που πραγματοποιήθηκε με την ΕΣΕΕ, ο πρόεδρος του Ποταμιού επεσήμανε ότι  η υπό συζήτηση πρόταση για το ασφαλιστικό δεν συνιστά καν ασφαλιστική μεταρρύθμιση αλλά είναι μία καθαρά εισπρακτική πρωτοβουλία που τιμωρεί την επιχειρηματικότητα και αναδιανέμει τα εισοδήματα προς όφελος των μονίμως ευνοημένων του συστήματος. Παράλληλα, το αρνητικό κλίμα που διαμορφώνει η Κυβέρνηση στην αγορά δημιουργεί τελείως αρνητικό επενδυτικό κλίμα, καθιστώντας έτσι προβληματική την οποιαδήποτε αναπτυξιακή προσπάθεια. Τέλος, η ασύμμετρη και ελλιπής αντιμετώπιση του ασφαλιστικού και φορολογικού από την Κυβέρνηση είναι πιθανό να επηρεάσει το εμπόριο και τον τουρισμό της χώρας την ερχόμενη περίοδο, με προφανείς συνέπειες για την εθνική οικονομία και την προσπάθεια για ανάκαμψη.

Με την σειρά του, ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ κ. Βασίλης Κορκίδης  τόνισε ότι το υπό συζήτηση ασφαλιστικό σχέδιο πρέπει να εξελιχθεί σε μια βιώσιμη ασφαλιστική μεταρρύθμιση, χωρίς να την πληρώσει ο μικρομεσαίος επιχειρηματίας, όπως γίνεται τόσα χρόνια.  Εάν επιβαρυνθεί με πρόσθετα βάρη η επιχειρηματικότητα, είναι σχεδόν βέβαιο ότι μεγάλο μέρος των επιχειρήσεων της χώρας θα επιλέξει την «επιχειρηματική μετανάστευση», επιτείνοντας το αδιέξοδο που ήδη αντιμετωπίζει η ελληνική οικονομία. Ο μόνος δρόμος εξόδου από το αδιέξοδο είναι η συγκρότηση μιας αναπτυξιακής στρατηγικής με άξονα τις ΜμΕ, σε ένα περιβάλλον με επενδυτικές πρωτοβουλίες και κίνητρα, με λογικό φορολογικό και ασφαλιστικό σύστημα, απαλλαγμένο από στρεβλώσεις όπως είναι το διασυνοριακό εμπόριο.  Στο τελευταίο επέμεινε ιδιαίτερα ο Πρόεδρος της ΕΣΕΕ επισημαίνοντας την οικονομική αιμορραγία που υφίσταται η χώρα και η οικονομία της, καθώς χρήματα που αποκτώνται ή αποταμιεύονται με κόπο στην Ελλάδα, καταναλώνονται με ιδιαίτερη ευκολία στις αγορές των γειτονικών χωρών.
.iefimerida

 

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ + = 11