ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ – ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΣΑΣ: ΟΝΝΕΔ ΓΛΥΦΑΔΑΣ – ΟΝΟΜΑΤΟΔΟΣΙΑ ΠΛΑΤΕΙΑΣ – ΚΥΠΡΙΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ

Συμπληρώνονται σήμερα, 14 Αυγούστου, δέκα εννέα ολόκληρα χρόνια από την ημέρα της άνανδρης δολοφονίας του 24χρόνου Τάσου Ισαάκ και του 26χρονου Σολωμού Σολωμού από τους Τούρκους στο οδόφραγμα της Δερύνειας, στη μαρτυρική Κύπρο μας.

Νωπή στη μνήμη όλων μας η συγκλονιστική εικόνα του Σολωμού να πέφτει νεκρός από σφαίρα στο λαιμό μέσα στη νεκρή ζώνη της Αμμοχώστου, ανήμερα της κηδείας του εξάδελφου του   και  νεομάρτυρα του ελληνισμού του Τάσσου Ισαάκ.

Για τις δολοφονίες αυτές η Τουρκία καταδικάστηκε από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο στις 24 Ιουνίου 2008, για κατάφωρη παραβίαση ανθρωπίνων δικαιωμάτων, σύμφωνα με το άρθρο 2 της Ευρωπαϊκής Συνθήκης για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου.

Η Οργάνωση Νέων Νέας Δημοκρατίας (ΟΝΝΕΔ) ιστορικά, τιμά, σέβεται και ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ κάθε αγωνιστή, κάθε Έλληνα που μάχεται και θυσιάζεται για τα ιδανικά της Πατρίδας, αποτελώντας παράδειγμα διαχρονικό για το Λαό μας.

Με το σκεπτικό αυτό, σήμερα καταθέσαμε πρόταση στο δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Γλυφάδας και  προτείνουμε την ονοματοδοσία του δημοτικού αλσυλίου που βρίσκεται απέναντι από τα γραφεία της Δημοτικής τοπικής Οργάνωσης της ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ στην  όποια εδρεύει και η ΟΝΝΕΔ Γλυφάδας και περικλείεται από της οδούς Μεσσήνης και παρόδου Λεωφ, Βουλιαγμένης σε πλατεία Κύπριων Αγωνιστών ΙΣΑΑΚ ΚΑΙ ΣΟΛΩΜΟΥ  .

PROTASI ISAAK SOLOMOY 2 (2)

 

αφήστε ένα σχόλιο


4 − δυο =