Στο «μυαλό» του πρωθυπουργού: Γιατί επέλεξε τον ναύαρχο Αποστολάκη για το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας

Μια διακομματική προσωπικότητα αυτή του ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη που είχε διατελέσει υπουργός Εθνικής Άμυνας επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ επέλεξε ο πρωθυπουργός για το νέο υπουργείο Πολιτικής Προστασίας και της πυροσβεστικήςτο οποίο αποκτά βαρύνουσα σημασία μετά και τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές.

Όπως επισημαίνουν κυβερνητικές πηγές πρόκειται για έναν άνθρωπο που υπηρέτησε την πατρίδα από κορυφαίες θέσεις ευθύνης όλη την περίοδο 2013-2019. Ο κ. Αποστολάκης ήταν αρχηγός ΓΕΝ από το 2013 έως το 2015 και. Αρχηγός ΓΕΕΘΑ από το 2015 έως το 2019, και υπουργός Εθνικής Άμυνας. Επισημαίνεται δε ότι πρόκειται για μια προσωπικότητα που έχει την ικανότητα, τις γνώσεις, την εμπειρία, τις παραστάσεις και το κύρος να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις του συγκεκριμένου υπουργείου με βάση πολύχρονη εμπειρία του στις ένοπλες δυνάμεις τόσο σε επιχειρησιακό επίπεδο όσο και σε επίπεδο διοίκησης.

Μάλιστα σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες λίγη ώρα πριν την ανακοίνωση του ανασχηματισμού τηλεφώνησαν από το πρωθυπουργικό γραφείο στην Κουμουνδούρου και ενημέρωσαν για την απόφασή του πρωθυπουργού να αξιοποιήσει τον ναύαρχο Αποστολάκη στο κρίσιμο αυτό πόστο. Αντιστοίχως ενημερώθηκε και η Χαριλάου Τρικούπη, καθώς πρόκειται για μια υπερκομματική επιλογή.

αφήστε ένα σχόλιο


1 × έξι =