ΣΤΟΝ ΑΓΥΡΙΣΤΟ: ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΣΕ ΑΛΕΚΣΗ ΦΥΓΕΤΕ!!!

«Μαζέψατε τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου στον ΣΥΡΙΖΑ» – «Σε μία κανονική δημοκρατία, η λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να είναι θέμα συζήτησης στη Βουλή» είπε ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Η Ελλάδα δεν σας αντέχει άλλο, κύριε Τσίπρα. Φύγετε». Με αυτό το σύνθημα, που ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter, την ώρα της διεξαγωγής της προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή για τη Δικαιοσύνη, ο Κυριάκος Μητσοτάκης

έδωσε το σύνθημα και το στίγμα της πολιτικής του επίθεσης κατά του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Απευθυνόμενος, άλλωστε, στον Αλέξη Τσίπρα από το βήμα της Βουλής, από την έναρξη κιόλας της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε πράξη ακριβώς αυτό που έγραψε στο Twitter, καλώντας τον κ. Τσίπρα να φύγει και να παραιτηθεί, οδηγώντας τη χώρα σε εκλογές, «αν δεν μπορείτε να κυβερνήσετε», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.

Μεταξύ άλλων, κατηγόρησε τον Αλέξη Τσίπρα ως τον βασικό υπεύθυνο για την τραγική κατάσταση, στην οποία βρίσκεται η χώρα.

«Σε αυτή τη συζήτηση είστε κατηγορούμενος για τα ψεύδη σας» είπε ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό, ενώ επέμεινε ότι «σε μία κανονική δημοκρατία, η λειτουργία της Δικαιοσύνης δεν θα έπρεπε να είναι θέμα συζήτησης στη Βουλή».

Συνεχίζοντας σε υψηλούς τόνους, ο πρόεδρος της ΝΔ λοιδώρησε τον πρωθυπουργό ότι «έχει μαζέψει στον ΣΥΡΙΖΑ όλα τα ορφανά του Τσοχατζόπουλου».

«Το μεγαλύτερο κανόνι που βάρεσε ποτέ στα μέσα, το Alter, θα το ελέγξετε;» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης στη συνέχεια, αναφερόμενος στην πρόθεση του πρωθυπουργού να ελέγξει τα δάνεια των ΜΜΕ. «Δεν πιστεύω ο συγκεκριμένος εκδότης να εξαιρεθεί από τον έλεγχο, επειδή τώρα μπαινοβγαίνει στο Μαξίμου» είπε χαρακτηριστικά.

«Μας γεμίσατε κολλητούς και συγγενείς» είπε ακόμα, ενώ κατηγόρησε τον πρωθυπουργό: «Πατάσσετε συστηματικά την αριστεία, μάλλον γιατί δεν την αντέχετε, αλλά ούτε και αυτή σας αντέχει» συνέχισε.

«Η ψευτοαριστερά της ήσσονος προσπάθειας δεν έχει κανένα δικαίωμα να μιλάει σ’ αυτήν εδώ την αίθουσα για ηθικό πλεονέκτημα» είπε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Πού είναι σήμερα ο κ. Νικολούδης;» αναρωτήθηκε ακόμη, υπενθυμίζοντας ότι ο τελευταίος είχε παραδεχτεί ότι τα έσοδα από τους ελέγχους στη λίστα Λαγκάρντ θα συγκεντρωθούν σε βάθος πενταετίας-εξαετίας.

Επ’ αυτού, επικαλέστηκε και σχετικό έγγραφο του Γιώργου Χουλιαράκη στη Βουλή, που αναφέρει ότι επί ΝΔ τα έσοδα από την εγκληματική δραστηριότητα ήταν 26 εκατ. ευρώ, ενώ επί ΣΥΡΙΖΑ το ποσό ανέρχεται μόλις σε 3,4 εκατ.

Αναφερόμενος στις κρίσεις στη Δικαιοσύνη, ο κ. Μητσοτάκης εγκάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα: «Κάνατε τόσο βαθιά βουτιά στην επετηρίδα, που θα την ζήλευε και ο καλύτερος δύτης» είπε χαρακτηριστικά, ενώ σημείωσε: «Λίγοι ξέρουν ότι στις 3 τη νύχτα του δημοψηφίσματος αλλάξατε τον πρόεδρο του Αρείου Πάγου».

«Αφού δεν μπορείτε να κυβερνήσετε, ένα πράγμα σας μένει να κάνετε, κύριε Τσίπρα» είπε, στο κλεισιμο της ομιλίας του, ο πρόεδρος της ΝΔ: «Να παραιτηθείτε, να φύγετε», καλώντας έτσι τον πρωθυπουργό να ανοίξει το δρόμο για εκλογές.

protothema

αφήστε ένα σχόλιο


4 × = δεκαέξι