ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΕΥΘΕΙΑ Ο ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣΓΙΑ ΤΗΝ ΠΩΛΗΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ

Στην τελική ευθεία μπαίνει ο διαγωνισμός για την αξιοποίηση του Ελληνικού καθώς όπως έγινε γνωστό ολοκληρώθηκε και εγκρίθηκε από το διοικητικό συμβούλιο του ΤΑΙΠΕΔ το τελικό σχέδιο σύμβασης πώλησης που θα υπογράψει ο πλειοδότης.

Το επόμενο βήμα προβλέπει να α κληθούν από το ΤΑΙΠΕΔ οι ενδιαφερόμενοι επενδυτές, προκειμένου να καταθέσουν, με προθεσμία έως τα τέλη Φεβρουαρίου, τις δεσμευτικές προσφορές τους για την έκταση.

Oι τρεις υποψήφιοι επενδυτές είναι η Lamda Development του ομίλου Λάτση, η βρετανική London & Regional και η ισραηλινή Elbit, με την τελευταία όμως να αντιμετωπίζει οικονομικά προβλήματα.

Όσοι λάβουν μέρος στην τελευταία αυτή φάση, θα υποβάλουν προσφορές για το πλειοψηφικό πακέτο της Ελληνικό Α.Ε. στην οποία έχει μεταβιβαστεί το ακίνητο καθώς και η παραλιακή ζώνη του Αγ. Κοσμά.

Οι επενδύσεις που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στο Ελληνικό, κυμαίνονται από 5 έως και 8 δισεκατομμύρια ευρώ, ενώ οι θέσεις εργασίας ( άμεσες και έμμεσες που θα δημιουργηθούν) εκτιμώνται σε 8.000-10.000.

.aftodioikisi

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


ένα + 8 =