ΣΤΑ ΔΥΟ Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΠΛΟΚΑ ΤΩΝ ΑΓΡΟΤΩΝ: ΠΑΡΑΛΙΓΟ ΝΑ ΛΥΝΤΣΑΡΟΥΝ ΔΥΟ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ

Εξαγριωμένοι και ανυποχώρητοι εμφανίζονται οι αγρότες, οι οποίοι αποφάσισαν το Σάββατο να συνεχίσουν τις δυναμικές κινητοποιήσεις τους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Τρίτη.

Αυτό σημαίνει ότι τόσο την Κυριακή, όσο και την Δευτέρα η Ελλάδα θα… κοπεί στα δύο με 15.000 τρακτέρ να βρίσκονται στους δρόμους σε 50 μπλόκα σε όλη την Ελλάδα. Οι αγρότες αποφάσισαν το κλείσιμο των δρόμων από τις 12 έως τις 2 το μεσημέρι και από τις 7 έως τις 9 το απόγευμα, Κυριακή και Δευτέρα.

Η κατάσταση είναι οριακή και έκρυθμη και οι αγρότες δεν δέχονται τα νέα μέτρα – λαιμητόμο του ασφαλιστικού, κάτι που έχουν διαμηνύσει στους βουλευτές που «κυνηγούν» πια σε κάθε περιοχή της χώρας.

Χαρακτηριστικές οι επιθέσεις στο Κιλκίς στον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Θόδωρη Παραστατίδη και στο μπλόκο της Νίκαιας στον βουλευτή Λάρισας Νίκο Παπαδόπουλο.

Η παρουσία του κ. Παπαδόπουλου στο μπλόκο της Νίκαιας στη Λάρισα, δυναμίτισε το ήδη οξυμένο κλίμα. Στη θέα του αγροτοσυνδικαλιστή και βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος οι αγρότες άρχισαν να φωνάζουν εναντίον του και να τον κατηγορούν για την εφαρμογή μιας πολιτικής που δεν έχει καμία σχέση με όσα υποσχόταν ο ΣΥΡΙΖΑ κατά τις προεκλογικές περιόδους.

«Δεν ντρέπεσαι να είσαι εδώ; Ήσουν μαζί με εμάς και τώρα μας βάζεις τη θηλιά στο λαιμό. Να παραιτηθείς, να φύγεις από εδώ δεν έχεις κανένα δικαίωμα να βρίσκεσαι με τους αγρότες. Ντροπή σου. Σου άρεσε η καρέκλα. Παραιτήσουν αν θες να είσαι εδώ» φώναζαν εξαγριωμένοι οι αγρότες κατά του κ. Παπαδόπουλου, ο οποίος αναγκάστηκε να απομακρυνθεί από την περιοχή κακήν κακώς.

0050323060_07

 

Αντίστοιχη αντιμετώπιση δέχτηκε και ο Θεόδωρος Παραστατίδης το βράδυ της Παρασκευή στο Κιλκίς.

Όλα ξεκίνησαν στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου της πόλης στη σύσκεψη που είχε καλέσει η ΑΔΕΔΥ της περιοχής με βουλευτές και αυτοδιοικητικούς παράγοντες με στόχο τη διαφύλαξη του επιδόματος των παραμεθορίων περιοχών, που κινδυνεύουν να χάσουν τέσσερις νομοί, μεταξύ των οποίων και του Κιλκίς.

Την ώρα που ήταν σε εξέλιξη η σύσκεψη, ομάδα περίπου 50 αγροτών από το μπλόκο του Κιλκίς, εισέβαλε στην αίθουσα φωνάζοντας το σύνθημα «αγρότη πολέμα, δε θα σου μείνει αίμα» και απαιτώντας από τους βουλευτές να πάρουν θέση για το νέο Ασφαλιστικό.

Το κλίμα εντάθηκε όταν στο βήμα ανέβηκε ο δήμαρχος Κιλκίς, Δημήτρης Σισμανίδης και χτυπώντας το χέρι στο βήμα, τόνισε πως «οι αγώνες για να έχουν επιτυχία χρειάζεται να είναι σκληροί. Και το 2007 ο σημερινός Πρόεδρος της Δημοκρατίας ήθελε να μας απεντάξει και κλείσαμε τα σύνορα στους Ευζώνους. Κατορθώσαμε και το πετύχαμε…».

Αντιδρώντας στο λόγο του δημάρχου ο κ. Παραστατίδης, φώναζε από κάτω:
– «Ηρεμα, ήρεμα…»
– «Γιατί θιχτήκατε κύριε βουλευτά», απάντησε ο δήμαρχος
– «Οι παλληκαρισμοί τέτοιες εποχές δε χρειάζονται», φώναζε ο κ. Παραστατίδης
– «Το μνημόνιο ψήφισες», φώναζαν οι αγρότες κι εκείνη τη στιγμή κινήθηκε ενάντια στον κ. Παραστατίδη ο πρώην δήμαρχος Γαλλικού Θανάσης Ρωσσόπουλος, έχοντας έντονο διάλογο με το βουλευτή, με τον τελευταίο να του λέει: «Όχι μαγκιές σε μένα, όχι μαγκιές…».

Αυτή ήταν και η σπίθα που άναψε τα αίματα με ομάδα αγροτών να κινείται ενάντια στο βουλευτή με άγριες διαθέσεις.

«Το μνημόνιο ποιος το ψήφισε; Το μνημόνιο ποιος το υπέγραψε; Σας είδαμε» φώναζαν οι αγρότες με τον βουλευτή να απαντά: «Δεν είμαστε από αυτούς που κολλάνε. Εμείς στους αγώνες ήμασταν μπροστά».

«Ας υποθέσουμε ότι δεν το ψηφίζω και δεν περνάει. Λοιπόν, πέφτει η κυβέρνηση. Θα αναλάβετε την ευθύνη εσείς; Θα σας το πω ξεκάθαρα, αν δεν ψηφίσω, θα παραιτηθώ» τους απάντησε ο βουλευτής με τους αγρότες να τον προτρέπουν να το πράξει.

Την Τρίτη το πρωί στη Θεσσαλονίκη εκπρόσωποι από όλα τα μπλόκα και το συντονιστικό θα συνεδριάσουν ώστε αντιπροσωπεία να συναντήσει τον Αλέξη Τσίπρα. Οι αγρότες θα ακούσουν και την Κυριακή στην ομιλία του τον πρωθυπουργό και εν συνεχεία θα αποφασίσουν για τις τελικές θέσεις που θα εκφράσουν στον ίδιο τον κ.Τσίπρα.

Η συντριπτική πλειοψηφία πάντως δείχνει να μην κάνει πίσω και απειλεί με γενικό κυκλοφοριακό μπλακ άουτ σε όλη την χώρα, σε όλους τους κεντρικούς οδικούς άξονες. Κάτι που στην κυβέρνηση φοβούνται μιας και θα «παραλύσει» η χώρα, με την ζημιά σε όλα τα επίπεδα και τους τομείς να είναι τεράστια σε μια δύσκολη περίοδο για την Ελλάδα.

Η κυβέρνηση, από την πλευρά της, το Σάββατο με συναντήσεις στο Μέγαρο Μαξίμου προσπαθεί να βρει λύση τόσο στο ζήτημα του ασφαλιστικού και των αντιδράσεων, όσο και στα μπλόκα σε όλη την Ελλάδα.

Εκεί κλήθηκαν το βράδυ του Σαββάτου ο υπουργός εργασίας Γιώργος Κατρούγκαλος και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Τόσκας για συνάντηση με τον Αλέξη Τσίπρα.

lykavitos

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


τρία + 6 =