ΣΟΚ – ΝΕΟ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΚΟ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΗ …

Σοκαρισμένη είναι η κοινή γνώμη στην Αμερική και σε όλο τον κόσμο, από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στον μαραθώνιο της Βοστώνης, ενώ ο δρόμος ήταν γεμάτος κόσμο και οι δρομείς βρίσκονταν κοντά στη γραμμή τερματισμού.

Όπως ανακοίνωσε η αστυνομία της Βοστώνης υπάρχουν τρεις νεκροί, ανάμεσά τους και ένα οκτάχρονο παιδί και 140 τραυματίες, εκ των οποίων τουλάχιστον 17 είναι σε κρίσιμη κατάσταση, με τους 8 να είναι μικρά παιδιά. Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην Βoylston Street, σύμφωνα με τα τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα.

Όπως ανέφεραν γιατροί σε μέσα ενημέρωσης, 29 τραυματίες νοσηλεύονται στο νοσοκομείο της Μασαχουσέτης, οκτώ από τους οποίους βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση. «Έχουμε προχωρήσει σε αρκετούς ακρωτηριασμούς» είπε ο γιατρός Πίτερ Φάγκενχολζ και σημείωσε πως δεν υπάρχουν παιδιά ανάμεσα στους τραυματίες.

Σύμφωνα με πληροφορίες οι εκρήξεις οφείλονται σε αυτοσχέδιους εκρηκτικούς μηχανισμούς. Όπως μεταδίδουν τα αμερικανικά μέσα ενημέρωσης, βρέθηκαν άλλοι δύο εκρηκτικοί μηχανισμοί, οι οποίοι έχουν εξουδετερωθεί. Το FBI, έχει στείλει στην Βοστώνη κλιμάκιο ειδικών πυροτεχνουργών

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπάρακ Ομπάμα, ενημερώθηκε για την έκρηξη στον μαραθώνιο της Βοστώνης και έχει δώσει εντολή να παρασχεθεί κάθε βοήθεια που κρίνεται απαραίτητη.

“Δεν ξέρουμε ακόμα ποιος το έκανε και γιατί. Θα βρούμε όμως ποιος ή ποιοι είναι υπεύθυνοι. Όποιος είναι υπεύθυνος θα υποστεί τις συνέπειες της δικαιοσύνης”, είπε στο διάγγελμά του ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπάρακ Ομπάμα.

“Μέρες σαν και αυτή, δεν υπάρχουν Ρεπουμπλικανοί ή Δημοκράτες. Είμαστε όλοι Αμερικανοί ενωμένοι”, τόνισε, υπογραμμίζοντας :” Η Βοστώνη είναι μία σκληρή και ανθεκτική πόλη. Έτσι είναι και οι πολίτες της”.

“Είμαι βέβαιος ότι οι κάτοικοι της Βοστώνης θα συνέλθουν, θα φροντίσει ο ένας τον άλλον και θα προχωρήσουμε. Ως μια περήφανη πόλη”, πρόσθεσε.

 

αφήστε ένα σχόλιο


+ 6 = δώδεκα