ΣΟΒΑΡΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΣΤΟ ΑΙΓΑΙΟ: H TΟΥΡΚΙΚΗ ΑΚΤΟΦΥΛΑΚΗ ΑΠΕΙΛΕΙ ΕΛΛΗΝΑ ΨΑΡΑ ΣΤΙΣ ΟΙΝΟΥΣΕΣ

Το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής πλησίασε το ελληνικό αλιευτικό απειλώντας να συλλάβει τον ψαρά.

H τουρκική ακταιωρός πλησίασε σε απόσταση δύο μέτρων το ελληνικό σκάφος, που βρισκόταν σε ελληνικά χωρικά ύδατα, και ζήτησε από τον αλιέα να αποχωρήσει, γιατί σύμφωνα με τους Τούρκους βρισκόταν σε τουρκικά χωρικά ύδατα.

Στο σημείο μετέβη άμεσα η κανονιοφόρος «Κραταιός» του ελληνικού Πολεμικού Ναυτικού, που κάλεσε το σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής να απομακρυνθεί .Τελικά αυτό συνέβη μετά από δύο ώρες έντασης.

Το δραματικό περιστατικό περιέγραψε με ακρίβεια ο Στέφανος Δημίδης, ο ψαράς που απείλησαν να συλλάβουν οι Τούρκοι. Όπως ανέφερε, το ελληνικό αλιευτικό βρισκόταν στα ελληνικά χωρικά ύδατα και η τουρκική ακταιωρός του έκοψε την πορεία για να το σταματήσει. «Μας έκαναν νοήματα να φύγουμε. Ήταν δίπλα μας, τη δεύτερη φορά ήρθε στα δύο μέτρα, κόντευα να το εμβολίσω» σημείωσε ο κ. Δημίδης.

Τα όσα διαδραματίστηκαν το μεσημέρι της Μεγάλης Παρασκευής ανοικτά των Οινουσσών κατέγραψε πλοίο της νατοϊκής συμμαχίας, που βρισκόταν στην περιοχή, και το οποίο δεν παρενέβη. Ωστόσο στο Πεντάγωνο θεωρούν ότι οι επιτελείς του ΝΑΤΟ στην έδρα της συμμαχίας ενημερώθηκαν από την πρώτη στιγμή.

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


7 + = έντεκα