Σκουτέλης: Προστασία 100% από τον κοροναϊό δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου

Τα τέσσερα εμβόλια που κυκλοφορούν είναι αποτελεσματικά και ασφαλή

Κατά της χαλάρωσης προειδοποίησε ο καθηγητής και μέλος της Επιτροπής Αθανάσιος Σκουτέλης, ενώ διαβεβαίωσε ότι τα τέσσερα εμβόλια που κυκλοφορούν είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. «Δεν μπορούμε να χαλαρώσουμε τώρα επειδή άλλοι έχουν κάνει τα εμβόλια. Αν δεν αποκτήσουμε κουλτούρα προστασίας, δεν θα ξεμπερδέψουμε ποτέ από τον κοροναϊό», τόνισε ο κ.Σκουτέλης, μιλώντας στον «ΑΝΤ1».

Σύμφωνα με τον καθηγητή, τα τέσσερα εμβόλια που κυκλοφορούν είναι αποτελεσματικά και ασφαλή. Η Εθνική Επιτροπή Εμβολιασμών έκρινε με βάση τα δεδομένα της Ελλάδας. «Η Ευρώπη είναι ένα σύνολο κρατών, καθένα από τα οποία έχει ξεχωριστά χαρακτηριστικά», σχολίασε για το γεγονός ότι ισχύουν διαφορετικά δεδομένα κυρίως ως προς εμβόλιο της AstraZeneca.

Για το άνοιγμα των σχολείων είπε ότι, «πάντα ανησυχούν τα ανοίγματα, ωστόσο το χαρακτηριστικό των self test, βοηθά». «Δεν έχω δεδομένα για να πω αν κάναμε καλά που ανοίξαμε τα σχολεία», απάντησε ερωτηθείς σχετικά.

Αναφορικά με τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θοδωρή Κατσανέβα, που πέθανε από κοροναϊό, ο κ. Σκουτέλης είπε ότι, «προφανώς είχε κολλήσει λίγες μέρες πριν από το εμβόλιο, οπότε και δεν είχε προλάβει να χτίσει ανοσία» και εξήγησε ότι, τα αντισώματα αναπτύσσονται ανάλογα με τον οργανισμό του κάθε ανθρώπου. «Τέσσερις μέρες μετά την πρώτη δόση, είναι σαν να μην το έχει κάνει» και εξήγησε ότι, δύο εβδομάδες μετά τη δεύτερη δόση, προστατεύεστε 100% από βαριά νόσηση». Ωστόσο, τόνισε ότι, «η μάσκα είναι απαραίτητη μέχρι να εμβολιαστεί ένα μεγάλο κομμάτι του πληθυσμού».

αφήστε ένα σχόλιο


− επτά = 1