ΣΕ ΙΣΧΥ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΤΟΙΚΙΔΙΑ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΥΤΕΡΑ 08.04.2013 ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

Από σήμερα οι δημοτικοί αστυνομικοί θα «κόβουν κλήσεις», από 100 έως και 30.000 ευρώ σε όσους παραβιάζουν τις διατάξεις του νόμου για τα ζώα συντροφιάς.

Εάν το ζώο λερώνει πεζοδρόμια και πάρκα, αν σκάβει το πράσινο, αν κυκλοφορεί ελεύθερο ανάμεσα σε τραπεζοκαθίσματα καταστημάτων, αν δεν είναι εμβολιασμένο ή αν κακοποιείτε οι ιδιοκτήτες του δεν θα μείνουν ατιμώρητοι

Όπως δήλωσε στο ΑΜΠΕ – ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος δημοτικής αστυνομίας Γιώργος Αναγνωστόπουλος, οι έλεγχοι θα ξεκινήσουν πρώτα από κεντρικά σημεία της Αθήνας και σιγά – σιγά θα επεκταθούν. Υπάρχουν καταγγελίες σύμφωνα με τον κ. Αναγνωστόπουλο , για ιδιοκτήτες που αδιαφορούν για τη συμπεριφορά του τετράποδου φίλου τους, με πρώτες σε συχνότητα τις καταγγελίες για καταστροφή πρασίνου και για μη καθαρισμό περιττωμάτων.

Στην αρχή, θα γίνονται συστάσεις, αλλά αν κάποιος δεν υπακούσει ή αδιαφορήσει, τότε θα δίνονται πρόστιμα.

Τα πρόστιμα αρχίζουν από 100 ευρώ για τον ιδιοκτήτη που δεν καθαρίζει το σημείο που λερώνει ο σκύλος του και φτάνουν μέχρι τις 30 χιλιάδες ευρώ σε περίπτωση κακοποίησης και βασανισμού των ζώων.

Οι δημοτικοί αστυνομικοί θα μπορούν να παρεμβαίνουν ακόμη και σε καταγγελία για σκύλο που έχει εγκαταλειφθεί σε μπαλκόνι, ενώ θα γίνονται έλεγχοι και σε pet shops.

αφήστε ένα σχόλιο


− δυο = 2