ΡΕ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΔΑΥΤΟΥΣ:ΜΑΡΔΑΣ ΕΠΑΙΡΝΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΕΝΟΙΚΙΟΥ ΑΛΛΑ ΠΡΟΤΙΘΕΜΑΙ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ

Αφού πρώτα υποστηρίζει ότι ο νόμος πρέπει να αλλάξει, ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Μάρδας, παραδέχεται ότι λάμβανε και εκείνος -ως εξωκοινοβουλευτικός εκείνη την περιόδο- το επίδομα ενοικίου! 

Η αποκάλυψη ότι και ο κ. Μάρδας, όπως ακόμη δύο υπουργοί, ο Παναγιώτης Σγουρίδης και Κώστας Φωτάκης (πέρα από την Ράνια Αντωνοπούλου) έγινε σήμερα.

Το απίστευτο είναι ότι ο Δημήτρης Μάρδας στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η εν λόγω διάταξη, ή να ληφθούν υπόψη για την εφαρμογή της εισοδηματικά κριτήρια. Το παράδοξο είναι ότι είναι ο ίδιος ο κ. Μάρδας που είχε εισηγηθεί την ψήφιση της εν λόγω διάταξης, ως έχει σήμερα, στη Βουλή!

Η εν λόγω διάταξη ήλθε προς ψήφιση στη Βουλή τον Αύγουστο του 2015 μαζί με το τρίτο Μνημόνιο. Την περίοδο εκείνη ο κ. Μάρδας ήταν αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών.

Μετά από ώρες σιωπής ο κ. Μάρδας εξέδωσε την ακόλουθη γραπτή ανακοίνωση: 

«Θέμα: Δήλωση Δ. Μάρδα για το επίδομα ενοικίου 

Για το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με το επίδομα ενοικίου των εξωκοινοβουλευτικών υπουργών και υφυπουργών που ψηφίσθηκε από την Βουλή, θα ήθελα να δηλώσω ότι τα εισοδηματικά και περιουσιακά κριτήρια όφειλαν να ληφθούν υπόψη στην εφαρμογή της διάταξης και εφόσον κρίνεται σκόπιμο, να καταργηθεί η σχετική ρύθμιση. Βέβαια σημειώνεται ότι η ισχύουσα διάταξη, αποσκοπούσε στην ισότιμη μεταχείριση και μόνον, ως προς την αποζημίωση ενοικίου, μεταξύ των εξωκοινοβουλευτικών μελών της κυβέρνησης εκτός Αττικής  και  των υπουργών – βουλευτών. Σημειώνεται επίσης, ότι και στην περίπτωση των βουλευτών αποδεκτών της επιδότησης ενοικίου, δεν ισχύουν εισοδηματικά ή περιουσιακά κριτήρια. Τέλος, όπως κατ’ επανάληψη έχω τονίσει, όταν ένας νόμος στην εφαρμογή του κρίνεται ακατάλληλος, οφείλουμε να τον διορθώσουμε ή και να τον καταργήσουμε.
Ως εξωκοινοβουλευτικός υπουργός, από τον Φεβρουάριο έως τον Αύγουστο 2015, έλαβα την προβλεπόμενη από το νόμο επιδότηση ενοικίου, την οποία εύλογα προτίθεμαι να επιστρέψω».

αφήστε ένα σχόλιο


× 6 = σαράντα οκτώ