ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΜΕ ΤΟΥ ΑΓΡΟΤΕΣ ΣΤΟ ΜΑΞΙΜΟΥ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ

Τη Δευτέρα 22 Φεβρουαρίου, στις 12 το μεσημέρι, θα πραγματοποιηθεί στο Μέγαρο Μαξίμου η συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με τους αγρότες.

Οπως αναφέρει σε σχετική του δήλωση ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Βαγγέλης Αποστόλου, «έχουν ενημερωθεί όλες σχεδόν οι Συντονιστικές Επιτροπές των αγροτών που βρίσκονται σε κινητοποίηση και έχουν ήδη ανταποκριθεί οι περισσότερες. Αναμένουμε και τις υπόλοιπες να ορίσουν τους εκπροσώπους τους», τονίζοντας ότι για την κυβέρνηση «δρόμος του διαλόγου είναι ανοιχτός».

Νέα Πανελλαδική σύσκεψη συγκαλούν οι αγρότες της Νίκαιας

Νέα πανελλαδική σύσκεψη συγκαλούν για την Κυριακή οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, οι οποίοι δηλώνουν αποφασισμένοι να παραμείνουν στις θέσεις τους και να κλιμακώσουν ακόμη περισσότερο τον αγώνα τους, προκειμένου να δικαιωθούν τα αιτήματα τους.

Η σύσκεψη θα γίνει και αυτή τη φορά στο Πνευματικό Κέντρο Νίκαιας στις 12 το μεσημέρι και από την Πανελλαδική Συντονιστική Επιτροπή των Μπλόκων καλούνται να συμμετάσχουν σε αυτή εκπρόσωποι μπλόκων από όλη τη χώρα.

Παράλληλα, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας συγκαλούν για αύριο στις 4 το απόγευμα σύσκεψη φορέων της Θεσσαλίας στο μπλόκο, για ανταλλαγή απόψεων στο ασφαλιστικό και το φορολογικό που επηρεάζουν άμεσα όλες τις κοινωνικές ομάδες.

Από την πλευρά τους, οι αγρότες του μπλόκου των Τεμπών -τα οποία εξακολουθούν να παραμένουν κλειστά επ αόριστον- περιμένουν την πρόσκληση του πρωθυπουργού για διάλογο.

Ωστόσο, μετά τη νέα πανελλαδική συνάντηση που συγκαλείται για την Κυριακή στη Νίκαια δημιουργούνται νέα δεδομένα, καθώς θα πρέπει να γίνει γνωστό και το αποτέλεσμα της εν λόγω συνάντησης προκειμένου να καθοριστεί εν τέλει η συνάντηση με τον πρωθυπουργό.

Σκέψεις για πολιορκία στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» από τους αγρότες της Θεσσαλονίκης

Συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις οι αγρότες στα μπλόκα που έχουν στήσει στον νομό Θεσσαλονίκης, ενώ παράλληλα αναμένουν τη συνάντηση με τον πρωθυπουργό, μετά την επιστροφή του από τις Βρυξέλλες, για τον «πολυπόθητο» πλέον διάλογο.

Στο πλαίσιο αυτό, υπό κατάληψη τελεί το κεντρικό κατάστημα της Τράπεζας Πειραιώς, πρώην Αγροτική, στα νέα Μουδανιά Χαλκιδικής, με τους ανθρώπους του πρωτογενούς τομέα νομού Χαλκιδικής, να έχουν κλείσει με τρακτέρ την είσοδο, από τις επτά το πρωί έως τις 2.30 μετά το μεσημέρι, όπως τόνισε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο συντονιστής του μπλόκου στον κόμβο Μουδανιών Βαγγέλης Μισαηλίδης.

Υπενθυμίζεται ότι στον νομό Χαλκιδικής έχουν στηθεί τέσσερα μπλόκα, στον κόμβο Γοματίου στην Ιερισσό, στα Νέα Μουδανιά, τη Νέα Καλλικράτεια και τον Πολύγυρο

Την πρόθεσή τους να «πολιορκήσουν» το αεροδρόμιο «Μακεδονία» στη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησαν στην αστυνομική διεύθυνση αγρότες και κτηνοτρόφοι των μπλόκων της αερογέφυρας Θέρμης και αυτού που βρίσκεται στη διασταύρωση του κρατικού αερολιμένα.

«Ήδη βρίσκομαι σε συζητήσεις με την αστυνομία. Θα πάμε με τα τρακτέρ μας, μέχρι εκεί που θα μας ανακόψουν την πορεία τα ΜΑΤ» ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Δημ. Παπαδάκης, μέλος της συντονιστικής επιτροπής του μπλόκου της Θέρμης. Τονίζεται ότι απόφαση της γενικής συνέλευσης των δύο προαναφερόμενων μπλόκων είναι να εγκατασταθούν στο «Μακεδονία» από τις 16:00 σήμερα και για ένα 24ωρο. Ο κ. Παπαδάκης ξεκαθάρισε δε ότι «θα είναι ανοιχτοί παρακαμπτήριοι δρόμοι, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις πτήσεις τους όσοι το έχουν προγραμματίσει».

Το μπλόκο στα πράσινα φανάρια, που έχει στηθεί στη διασταύρωση πριν το «Μακεδονία», δεν θα προχωρήσει σε καμία κινητοποίηση.

Το συνηθισμένο πρόγραμμα αποκλεισμού του ακολουθεί σήμερα το μπλόκο στο Δερβένι, που είναι το εξής: 11:00- 15:00 κλειστές οι τρεις λωρίδες και στα δύο ρεύματα. Από τις 15:00 έως τις 18:00 θα δοθεί στην κυκλοφορία μία λωρίδα σε κάθε πλευρά, σύμφωνα με τον συντονιστή Αναστάση Σοϊλεμέζη.

Στο κενό η προσπάθεια αποσυμφόρησης των τελωνείων

Μπορεί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ελλήνων και Βούλγαρων να συνεχίζονται με αμείωτη ένταση στα τελωνεία του Προμαχώνα και της Εξοχής, στα ελληνοβουλγαρικά σύνορα, αλλά η κατάσταση παραμένει ίδια για τρίτη συνεχόμενη ημέρα σήμερα, με τους διερχόμενους οδηγούς εκατέρωθεν, να παραμένουν εγκλωβισμένοι.

Οπως επισήμαναν μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ τα μέλη των συντονιστικών επιτροπών των μπλόκων σε Προμαχώνα και Εξοχή, Γιάννης Τουρτούρας και Βασίλης Καστίδης αντίστοιχα, «η βουλγάρικη πλευρά μάς ζητά να αποσύρουμε εντελώς τα τρακτέρ μας από τα σημεία και μόνο τότε θα ομαλοποιηθεί η κυκλοφορία. Αυτό όμως δεν γίνεται να συμβεί». Μάλιστα, τόνισαν ότι στις διαπραγματεύσεις τους, από την ελληνική πλευρά κατατέθηκε η πρόταση να ανοίξουν τα τελωνεία για όσες ώρες χρειαστεί προκειμένου να αποφορτιστεί εντελώς η κίνηση και στις δύο πλευρές, κάτι που ωστόσο όπως σημείωσαν «δεν έγινε αποδεκτό από τη βουλγάρικη πλευρά»

Στο μεταξύ, ο κ. Καστίδης ανέφερε: «σε συζητήσεις που είχαμε το πρωί με τη βουλγαρική πλευρά, μας ενημέρωσαν ότι όχι μόνο δεν θα επιτρέπουν σε κανέναν την είσοδο επί βουλγαρικού εδάφους, αλλά ανά τακτά χρονικά διαστήματα θα σταματούν και αυτούς που πεζοί θα προσπαθήσουν να βρεθούν στην γειτονική χώρα».

Υπενθυμίζεται ότι στα τελωνεία, επί ελληνικού εδάφους, οι συμμετέχοντες στα μπλόκα δίνουν τρόφιμα και ποτά στους εγκλωβισμένους, ενώ στα σημεία βρίσκονται και μονάδες, για την αντιμετώπιση έκτακτων ιατρικών περιστατικών.

ΑΜΠΕ -ΜΠΕ

αφήστε ένα σχόλιο


2 + τρία =