ΡΑΓΔΑΙΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΒΛΕΠΕΙ ΤΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ Η ΝΔ

Καμία μορφή συναίνεσης στο εκλογικό νομοσχέδιο διαμηνύει η ηγετική ομάδα του κόμματος. Με κεντρική εκτίμηση ότι το φθινόπωρο θα υπάρξουν ραγδαίες πολιτικές εξελίξεις, η ηγετική ομάδα της Νέας Δημοκρατίας, η οποία δεν αποκλείει ακόμα και εκλογικό αιφνιδιασμό από την πλευρά του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, διαμηνύει ότι δεν υπάρχει καμία μορφή συναίνεσης στο εκλογικό νομοσχέδιο που κατάθεσε η κυβέρνηση.

Η στάση της Ν.Δ. είναι αρνητική και δεν συζητά τίποτα άλλο, πέραν από την ψήφο των Ελλήνων του εξωτερικού και την κατάτμηση των μεγάλων εκλογικών περιφερειών, ενώ το πολιτικό στίγμα του κόμματος θα δοθεί από τον πρόεδρό της Κυριάκο Μητσοτάκη στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας που έχει προγραμματιστεί για το μεσημέρι της Πέμπτης.

 

Σχετικά με τα σενάρια που εμφανίζουν την κυβέρνηση να μελετάει τη μείωση του πλαφόν εισόδου στη βουλή κάτω από το υφιστάμενο όριο του 3% και να διατηρεί μιας μορφής μπόνους για το πρώτο κόμμα ανάλογα με το ποσοστό που θα λάβει, ο εκπρόσωπος του κόμματος Γιώργος Κουμουτσάκος ξεκαθαρίζει: «Δεν μπαίνουμε σε τέτοιες συζητήσεις, τερτίπια και παζάρια. Έχουμε καταθέσει τη θέση μας. Ο νόμος πρέπει να έχει αναλογικότητα και κυβερνησιμότητα. Ο παρών νόμος το εξασφαλίζει».

Στο επιτελείο του κ. Μητσοτάκη υπάρχει η εκτίμηση ότι η προσπάθεια του Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα και της ηγετικής του ομάδας είναι να δημιουργήσουν εμπόδια στην πορεία της Ν.Δ. ειδικά μετά τις εκλογές. «Η τυχόν κατάργηση του 3% είναι εθνικά επιζήμια. Αλίμονο αν το πολιτικό έγκλημα της απλής αναλογικής, που φέρνει ακυβερνησία, πάρει διαστάσεις και εθνικού εγκλήματος» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουμουτσάκος.

Πάντως, στη Συγγρού έχουν δοθεί οδηγίες από τον πρόεδρο της Ν.Δ. το κόμμα να είναι έτοιμο και ήδη έχουν αρχίσει οι πρώτες συζητήσεις και για τα ψηφοδέλτια της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Στόχος είναι να ανανεωθούν πλήρως και το ενδιαφέρον στοιχείο είναι ότι σε κάθε νομό θα υπάρχει στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. ένα πρόσωπο που θα προέρχεται από το χώρο της κεντροαριστεράς και του κέντρου.

«Για μας είναι πάντα προεκλογική περίοδος» ήταν η απάντηση του γραμματέα της Ν.Δ. Λευτέρη Αυγενάκη που σημείωσε, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου στη Συγγρού, ότι «σύντομα ο Ελληνικός λαός θα κληθεί να δώσει ξεκάθαρη απάντηση σε Τσίπρα και Καμμένο».

Ιδιαίτερη έμφαση δίνει η αξιωματική αντιπολίτευση στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης με τίτλο «Κανένας στο περιθώριο» και ήδη έχουν προγραμματιστεί επισκέψεις στελεχών της ΝΔ σε όλη την επικράτεια σε μη κρατικές εθελοντικές δομές.

 

Σύμφωνα με τον κ. Αυγενάκη η δράση της ΝΔ αποσκοπεί στην καταγραφή των προβλημάτων ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα θα ζητήσει τη διεξαγωγή ευρείας συζήτησης στη Βουλή για τα θέματα αυτά, ενώ στα πλαίσια της συγγραφής του κυβερνητικού της προγράμματος, θα υπάρχει και «Χάρτα Αλληλεγγύης».

 

Η ηγεσία της Ν.Δ. θέλει έως το φθινόπωρο τα κλιμάκια του κόμματος, στα πλαίσια αυτής της δράσης, να έχουν επισκεφθεί περίπου 1.000 από τις 2.500 μη κρατικές εθελοντικές δομές κοινωνικής αλληλεγγύης που υπάρχουν πανελλαδικά.

tovima

Ραβανός Αρης

 

αφήστε ένα σχόλιο


9 + πέντε =