ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΝ ΧΩΡΙΣ ΚΕΝΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ!

Αρχίζει μέσα στην εβδομάδα ο μεγάλος αγώνας για να ανοίξουν τον Σεπτέμβριο τα σχολεία χωρίς -τουλάχιστον πολλές- κενές θέσεις εκπαιδευτικών.

Σύμφωνα με «Τα Νέα», χιλιάδες αναπληρωτές εκπαιδευτικοί θα καταθέσουν τις επόμενες ημέρες, ενδεχομένως και από αύριο, ηλεκτρονικές αιτήσεις πρόσληψης στα σχολεία της χώρας για το ερχόμενο έτος.

Ο αριθμός τους αναμένεται να είναι μεγάλος, δεδομένου ότι φέτος δεν θα γίνουν μόνιμες προσλήψεις, αλλά είναι και μικρός ο αριθμός όσων δεν έχουν δικαίωμα αίτησης πρόσληψης ως αναπληρωτών, γιατί παρότι προσελήφθησαν πέρυσι δεν παρουσιάστηκαν να αναλάβουν υπηρεσία ή παραιτήθηκαν.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της αρμόδιας Διεύθυνσης του υπουργείου Παιδείας, ο αριθμός των δασκάλων που τιμωρούνται με αποκλεισμό από τους πίνακες είναι 103 και 21 νηπιαγωγοί σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία.

Όπως δηλώνει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης, οι προσλήψεις αναπληρωτών το επόμενο έτος θα είναι περίπου 20.000 και τα σχολεία θα ανοίξουν με τους εκπαιδευτικούς να βρίσκονται στις θέσεις τους.

Πάντως πολλοί δάσκαλοι μιλούν για περικοπές εκπαιδευτικών στα δημοτικά, ενώ και ο ίδιος ο Νίκος Φίλης έχει παραδεχθεί – πριν από περίπου έναν μήνα απαντώντας σε ερώτηση στη Βουλή – ότι μόνο από τις αλλαγές που έκανε στα Ολοήμερα δημοτικά σχολεία, εξοικονομούνται 3.620 εκπαιδευτικοί.

αφήστε ένα σχόλιο


− 4 = τρία