ΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗΚΕ Η ΔΙΚΗ ΤΩΝ ΛΑΜΟΓΙΩΝ ΤΗΣ ENERGA. ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΚΑΪΛΗ ΨΥΧΑΡΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΑΓΙΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΑΡΕΣΥΡΑΝ…

Στις αρχές του επόμενου έτους θα εκδικαστεί ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων η υπόθεση της Energa και Hellas Power…

που στοίχησε στο Ελληνικό Δημόσιο, περίπου 260 εκατομμύρια ευρώ.

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες του directnews.gr η δίκη προσδιορίστηκε για τις 16 Ιανουαρίου 2015, ενώ στο εδώλιο του κατηγορουμένου θα καθίσουν 19 άτομα μεταξύ των οποίων οι νόμιμοι εκπρόσωποι των δύο εταιρειών Αριστείδης Φλώρος, Αχιλλέας Φλώρος, Βασίλης Μηλιώνης, Στέφανος Σιαφάκας και Νίκος Δεκόλης.

Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι κατηγορούμενοι κατά περίσταση είναι συγκρότηση και ένταξη σε εγκληματική οργάνωση, λαθρεμπορία, υπεξαίρεση και ξέπλυμα βρώμικου χρήματος με τις επιβαρυντικές διατάξεις του Ν.1608/50 περί καταχραστών του Δημοσίου.

Σύμφωνα με το υπ’αριθμ. 365/2014 βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών Αθήνας οι κατηγορούμενοι μέσα από ένα πλέγμα offshore εταιρειών και ξένων τραπεζών, για το διάστημα Σεπτέμβριος 2011 – Νοέμβριος 2012 διακίνησαν παράνομα περίπου 270 εκατομμύρια ευρώ.

Το παραπάνω ποσόν είχαν εισπράξει από τους καταναλωτές τον ειδικό φόρο κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και το τέλος ακίνητης περιουσίας (το λεγόμενο χαράτσι) για λογαριασμό της ΔΕΗ αλλά δεν το απέδωσαν ποτέ στο Δημόσιο.

olympia

αφήστε ένα σχόλιο


5 + δυο =