ΠΟΛΥ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΑΜΑΡΑ ΣΤΗΝ ΚΑΛΑΜΑΤΑ

Αισιόδοξος για τη νίκη στις εκλογές, στις 25 Ιανουαρίου, εμφανίστηκε ο Αντώνης Σαμαράς μιλώντας στην Καλαμάτα, ενώ παράλληλα, εξαπέλυσε δριμεία επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ λέγοντας ότι “μόνο με τον ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρξουν νέα μνημόνια” και χαρακτήρισε τον Αλέξη Τσίπρα “σκηνοθέτη της απάτης”.

Η αναμέτρηση αφορά το μέλλον του τόπου για τις επόμενες δεκαετίες είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε ότι “η νίκη της ΝΔ την Κυριακή δεν αφορά μόνο την δική μας παράταξη αλλά όλους τους Έλληνες που θέλουν να παραμείνει η χώρα στο ευρώ γιατί η απέναντι πλευρά μας οδηγεί στην σύγκρουση με την Ευρώπη. Θέλουν να σώσουν τα προνόμια των βολεμένων, των συνδικαλιστών τύπου Φωτόπουλου.

Αυτό όμως που κυρίως αντιπροσωπεύει ο ΣΥΡΙΖΑ είναι τα συμφέροντα του λόμπι της δραχμής. Στις 25 Ιανουαρίου λοιπόν δεν αναμετρώνται δύο προτάσεις γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει προτάσεις, έχει ασυναρτησίες, ενώ εμείς θέλουμε να γίνει η Ελλάδα μία χώρα φυσιολογική που δεν θα την πνίγουν τα ελλείμματα και τα χρέη. Το τί θα γίνει θα κριθεί από εσάς, έστω και με μία ψήφο γιατί όποιος πάρει έστω και μία ψήφο παραπάνω θα πάρει το μπόνους των 50 εδρών. Εμείς θα σχηματίσουμε αμέσως κυβέρνηση”.

Έκανε έκκληση να μην χαθεί ούτε μία ψήφος: “Μπροστά στην κάλπη ανεξάρτητα από το τί ψήφιζε ο καθένας στο παρελθόν ανεξάρτητα από τις πολιτικές προτιμήσεις θα αποφασίσει ποιά Ελλάδα θέλει για το αύριο”.

Συνεχίζοντας την επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς, τον κατηγόρησε για προσπάθεια εξαπάτησης της κοινωνίας, λέγοντας:

“Τώρα μιλούν για κούρεμα του χρέους. Αυτό είναι η καινούργια απάτη. Γνωρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ ότι καμία χώρα της Ευρώπης δεν θα δεχθεί κούρεμα αφού μας έχουν δανείσει με χαμηλότερα επιτόκια από ότι δανείζονται εκείνοι.

Στην συνέχεια όμως θα πει ότι δεν φταίω εγώ και γι αυτό πρέπει να σας βάλω χέρι στις καταθέσεις. Τσίπρας ο σκηνοθέτης της απάτης. Μέσα σε δύο μέρες είπαν τα εξής: ότι θα φορολογήσουν τα ακίνητα ότι θα φορολογήσουν τις αναλήψεις ακόμη και από τα ΑΤΜ και ότι θα φορολογήσουν τις καταθέσεις.

Μία ακόμη απάτη είναι ότι αφού δεν του αρνήθηκαν όλοι την συνεργασία είπε ότι θα βγει αυτοδύναμος. Σήμερα όμως χρειάζονται συμμαχίες, χρειάζεται να έχουμε ενότητα στα δύσκολα οι Έλληνες. ΣΥΡΙΖΑ είναι το άλλο όνομα της πολιτικής αβεβαιότητας, αν κέρδιζαν θα έφερναν επιστροφή στα ελλείμματα, στην ύφεση και παραμονή στα μνημόνια”.

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι η Ευρώπη και η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αντιδρούν στις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι: “Ευτυχώς έχουμε θωρακίσει την χώρα μέσα στους κοινοτικούς θεσμούς και κερδίζουμε την μάχη για να ενταχθεί η χώρα στην ποσοτική χαλάρωση του κ. Ντράγκι.
Όταν κερδίσουμε τις εκλογές όλα θα αποκατασταθούν. Όταν η ΝΔ κερδίσει θα υπογράψουμε την νέα συμφωνία, θα βγούμε από τα μνημόνια και η χώρα θα μπει για τα καλά στον δρόμο της ανάπτυξης.

Λέει ο κ. Τσίπρας ότι μπορεί να διαπραγματευτεί καλύτερα. Πότε διαπραγματεύτηκε; με τις συνιστώσες του; εμείς διαπραγματευόμαστε τρία χρόνια. Η τρόικα δεν ήθελε τίποτε από όσα κάνουμε, τη μείωση στο πετρέλαιο θέρμανσης, τη μείωση στο ΦΠΑ, τις 100 δόσεις.
‘Αλλο καλός διαπραγματευτής και άλλο τζάμπα μάγκας. Με κατηγόρησαν με βαριές κουβέντες ότι ευθυνόμαστε για τα πάντα. Απαντώ: παρέλαβα μία Ελλάδα στην πιο βαθιά κρίση της ιστορίας της.

Συμμάζεψα το κράτος έφερα, αξιοπιστία, ηγήθηκα μίας κυβέρνησης που ισοσκέλισε τον προϋπολογισμό, έφερε μείωση στην ανεργία. Η δική μας παράταξη φέρνει και την έξοδο από τα μνημόνια.

Μόνο με ΣΥΡΙΖΑ θα υπάρχουν μνημόνια. Μπαίνουμε όμως στην περίοδο της ανάπτυξης και γι αυτό μπορούμε να δώσουμε στον κόσμο:

– μείωση στον φόρο επιχειρήσεων από το 25% στο 15% ξεκινώντας από τον προϋπολογισμό του 2015, πρώτα 3% και κατά 2% τα επόμενα χρόνια
– σταδιακή μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 7% το 2015 μέχρι να φθάσουμε στο 1% του προϋπολογισμού. Μέχρι το τέλος της τετραετίας θα έχουμε αποδώσει τα έσοδα στην Τοπική Αυτοδιοίκηση
– κατάργηση των τεκμηρίων διαβίωσης γιατί έχουμε δημιουργήσει μία βάση δεδομένων για να αντιμετωπίσουμε την φοροδιαφυγή
– μείωση του ανώτατου συντελεστή στο 35% από το 43% που είναι σήμερα.
Συνεχίζοντας ο κ. Σαμαράς είπε ότι έγιναν αδικίες αλλά θα αποκατασταθούν και δεν θα γίνουν άλλες: “Εγγυώμαι είπε ότι δεν θα υπάρξει μείωση συντάξεων, θα αποκατασταθεί η ισόβια σύνταξη για την πολύτεκνη μάνα, εγγυώμαι ότι κανείς δεν θα πειράξει την πρώτη κατοικία. Εγγυώμαι ότι σε δύο χρόνια από σήμερα θα έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα του μισθού των ανδρών των σωμάτων ασφαλείας. Τώρα που ξεκίνησε η ανάπτυξη παίρνω επάνω μου την ευθύνη για την ανασυγκρότηση του κοινωνικού κράτους”.

Εκείνος που δεν θέλει την ανάπτυξη βυθίζεται στην ύφεση, εκείνος που οδηγείται σε σύγκρουση με την Ευρώπη παίζει την χώρα στα ζάρια είπε ο κ. Σαμαράς και πρόσθεσε:
“τα πάντα τα καταψήφιζαν και τώρα λένε ότι τα πάντα θα τα καταργήσουν. Θέλουν αφοπλισμένη την αστυνομία, θέλουν να ανοίξουν τα σύνορα για να μπαίνουν ανενόχλητοι οι μετανάστες όταν η Ευρώπη γίνεται στόχος τρομοκρατικών χτυπημάτων, δεν θέλουν φυλακές υψίστης ασφαλείας”.

Τέλος, ο Αντώνης Σαμαράς, αναφέρθηκε στην Πελοπόννησο λέγοντας ότι υπάρχουν σε εξέλιξη μία σειρά οδικά έργα πάνω από 1 δις που θα αλλάξουν τον χάρτη της, καθώς επίσης και έργα υποδομής στον αγροτικό τομέα -περισσότερα από 200 εκατομμύρια- αλλά και στα λιμάνια για την ενίσχυση του Τουρισμού ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν πρόκειται να φορολογηθούν οι αγροτικές επιδοτήσεις. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας που αναβαθμίστηκε.

Είπε ότι 14 περιφερειακά αεροδρόμια παραχωρήθηκαν για 40 χρόνια σε επενδυτές που θα βάλλουν χρήματα έναντι 1,4 δις ευρώ. Σημείωσε ότι την ίδια ώρα έρχονται οι απέναντι και λένε ότι δεν θα παραχωρήσουν τα αεροδρόμια.lykavitos

 

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


πέντε × 4 =