«ΠΟΛΛΑΠΛΑ ΚΑΙ ΒΑΡΙΑ ΕΚΤΕΘΕΙΜΕΝΟΣ Ο ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ» ΚΟΥΜΟΥΤΣΑΚΟΣ ΓΙΑ ΤΣΙΠΡΑ: ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΕΙΤΕ ΕΞΑΠΑΤΑ ΣΥΝΕΙΔΗΤΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ

«Η Ειδομένη αρχίζει να μοιάζει με κολαστήριο όταν συνεχίζονται οι ρητορείες περί ανθρωπισμού», δήλωσε ο Γιώργος Κουμουτσάκος στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών εξαπολύοντας σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση και προσωπικά στον πρωθυπουργό.

Ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ έκανε λόγο για πρακτική παλινωδιών και ασαφειών από την πλευρά της κυβέρνησης και εξέφρασε την έντονη ανησυχία του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης ενόψει της επόμενης Συνόδου Κορυφής.

«Δεν τον εμπιστευόμαστε», είπε ο κ. Κουμουτσάκος και αναφερόμενος στις δηλώσεις Τουσκ και στις αποφάσεις της προηγούμενης συνόδου κορυφής, ανέβασε ακόμα περισσότερο τους τόνους της κριτικής στον πρωθυπουργό.

Συγκεκριμένα είπε ότι τα βόρεια σύνορα της Ελλάδας και του βαλκανικού διαδρόμου είναι κλειστά και πως αυτή η πραγματικότητα αποτυπώνεται ρητά στο κείμενο των συμπερασμάτων.

«Αυτή την πραγματικότητα και την υπογραφή του αρνείται μεσω Twitter καθυστερημένα ο κ. Τσίπρας. Είναι πολλαπλά και βαριά εκτεθειμένος», συνέχισε ο κ. Κουμουτσάκος, ο οποίος αναφέρθηκε και σε αντιφατικές μεταξύ τους δηλώσεις κυβερνητικών στελεχών για διάφορα ζητήματα που έχουν σχέση με το προσφυγικό-μεταναστευτικό.

«Η κυβέρνηση είναι σε πανικό, σε πανικό που επιτείνει την ανικανότητα της», συμπλήρωσε ως συμπέρασμα ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ.

Επιπλέον είπε πως τα κείμενα είτε φωνάζουν, είτε σιωπούν σημειώνοντας ότι πουθενά στα συμπεράσματα της προηγούμενης Συνόδου Κορυφής δεν υπάρχει η καταδίκη των μονομερών ενεργειών.

Με αφορμή δήλωση του αρμόδιου επιτρόπου Δημήτρη Αβραμόπουλου, ότι υπάρχει κίνδυνος η ανθρωπιστική κρίση στην Ελλάδα να μετατραπεί σε ανθρωπιστική καταστροφή, ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λογο για πανθομολογούμενη ανικανότητα διαχείρισης και τόνισε πως η ΝΔ θα εξακολουθήσει να στηρίζει με κάθε ευκαιρία την εθνική προσπάθεια.

«Η ΝΔ έχει παράδοση να φοράει τη φανέλα τη εθνικής Ελλάδος. Αυτό θα κάνει. Ό,τι λέγεται στην Ελλάδα, δημόσια, θα ειπωθεί και στο ΕΛΚ με έναν γνώμονα: Η Ελλάδα να βοηθηθεί να αντιμετωπίσει τη ζοφερή κατάσταση στην οποία βρίσκεται», πρόσθεσε.

Παράλληλα ανέφερε ότι η ΝΔ δεν προτίθεται να ζητήσει νέα σύσκεψη του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών ενόψει της επόμενης συνόδου κορυφής.

«Δεν χρειάζονται άλλες οκτώ ώρες για να καταλήξουμε στα αυτονόητα. Ο κ. Τσίπρας έφυγε από το προηγούμενο συμβούλιο με μια εντολή. Δεν είναι ένας απελευθερωμένος πρωθυπουργός. Είναι υπό την εποπτεία πολιτικών αρχηγών και κομμάτων. Διαπραγματεύεται με συμφωνημένη μίνιμουμ βάση. Αυτό οφείλει να φέρει, αν μπορεί», συμπλήρωσε.

Ειδικά για την κατάσταση στην Ειδομένη, ο κ. Κουμουτσάκος σχολιάζοντας δηλώσεις του εκπροσώπου Τύπου της κυβέρνησης για το προσφυγικό Γ. Κυρίτση, είπε τα πράγματα είναι σοβαρά και «δεν αντιμετωπίζονται ούτε με παρακλήσεις, ούτε με δεήσεις, αλλά με λύσεις». «Η κατάσταση είναι κόλαση του Δάντη που δεν μπορεί να παραμένει στο διηνεκές», συνέχισε.

Ο κ. Κουμουτσάκος είπε, επιπλέον, ότι από κείμενο κατανόησης για την παράνομη μετανάστευση που υπεγράφη στη Σμύρνη προκύπτει ότι υπάρχει αίτημα της ελληνικής πλευράς να έρθουν στην Ελλάδα, στα πέντε νησιά του Β. Αιγαίου, αξιωματούχοι, στελέχη της τουρκικής δημόσιας διοίκησης, για να συνδράμουν στη ταυτοποίηση μεταναστών ή προσφύγων.

«Θα ζητήσουμε διευκρινήσεις και εξηγήσεις για αυτό», επισήμανε.

Για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για τη δικαιοσύνη

“Στη συζήτηση αυτή θα προσέλθει ως απολογούμενος”, είπε για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα ο εκπρόσωπος τύπου της ΝΔ Γιώργος Κουμουτσάκος, για την προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση για θέματα δικαιοσύνης.

Ο κ. Κουμουτσάκος έκανε λόγο για ευπρόσδεκτη συζήτηση, επισημαίνοντας ότι δεν υποκαθιστά την ανάγκη να συζητηθούν αυτά τα θέματα και στην επιτροπή θεσμών και διαφάνειας, όπως έχει ζητήσει η ΝΔ.

“Η κυβέρνηση με την κίνηση Τσιπρα έδειξε ότι ενδιαφέρεται μόνο για την επικοινωνια. Πυροτέχνηματικη επικοινωνία. Ο κ.Τσίπρας αναζητά οδούς διαφυγής από τα μεγάλα προβλήματα που προκαλεί η πολιτική του”, συμπλήρωσε.

Επίσης σε ερώτηση σχετικά με τις σχέσεις του Δ. Παπαγγελόπουλου με τον πρώην πρωθυπουργό Κ. Καραμανλή και αν επηρεάζουν τις κινήσεις της ΝΔ, ο κ. Κουμουτσάκος απάντησε ότι “σε πράξεις αντιδρούμε και όχι σε πρόσωπα”.

Για το ταξίδι Τσίπρα στην Σμύρνη

«Στο Μαξίμου μπορεί να είναι ευχαριστημένοι γιατί έχουν μείνει στα τριαντάφυλλα και δεν βλέπουν τα αγκάθια», σχολίασε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΝΔ Γ. Κουμουτσάκος την θετική αποτίμηση από την πλευρά της κυβέρνησης του ταξιδιού του πρωθυπουργού στη Σμύρνη.

Ο κ. Κουμουτσάκος δήλωσε ότι είναι ακατανόητη η επιλογή του πρωθυπουργού στη συγκεκριμένη χρονική συγκυρία να υπογράφουν συμφωνίες σε ζητήματα ενημέρωσης όταν η κυβέρνηση Ερντογάν επικρίνεται ως κυβέρνηση λογοκρισίας.

«Το σύνολο του δυτικού κόσμου αντιδρά και ο κ. Τσιπρας συμμετέχει σε μια σαφή απόπειρα εξωραϊσμού της εικόνας της Τουρκίας. Θεωρώ ότι διαπράχθηκε ατόπημα. Καλά τα τριαντάφυλλα, αλλά ο κ. Τσιπρας οφείλει να προσέχει και τα αγκάθια», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις αναφορές Νταβούτογλου στο θέμα των παραβιάσεων στο Αιγαίο ο κ. Κουμουτσάκος είπε πως η τουρκική πρακτική σε αυτά τα ζητήματα είναι σταθερή και μη αποδεκτή από την Ελλάδα και ότι πρέπει να υπάρχει σταθερή αντίδραση από την πλευρά μας, και επιχειρησιακά και λεκτικά.

«Με αυτή τη λογική να κινείται ο πρώτος πολίτης της χώρας», προσέθεσε.

 

αφήστε ένα σχόλιο


6 + = επτά