ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ ΚΑΤΑ ΑΛΕΞΗ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΥ ΓΙΑ ΦΟΡΟΔΙΑΦΥΓΗ ΚΑΙ… ΜΑΥΡΟ ΧΡΗΜΑ

Ποινική δίωξη για φοροδιαφυγή και ξέπλυμα μαύρου χρήματος εναντίον του Αλέξη Μητρόπουλου άσκησε η εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών κυρία Ελένη Τουλουπάκη.

Της διαβιβάστηκε ο φάκελος από τον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα κ. Γιάννη Δραγάτσημετά από πολύμηνη προκαταρκτική εξέταση την οποία διεξήγαγε ο κ. Δραγάτσης σε βάρος του πρώην βουλετή του ΣΥΡΙΖΑ και Α’ αντιπροέδρου της Βουλής.

Η υπόθεση αφορά μηνυτήρια αναφορά της αρμόδιας ΔΟY για φοροδιαφυγή ύψους 300.000 ευρώ η οποία φαίνεται να έχει πραγματοποιηθεί πριν από 16 χρόνια. Το ποσό αυτό με τις προσαυξήσεις σήμερα αγγίζει τις 940.000 ευρώ.
Η υπόθεση αποκαλύφθηκε όταν δύο συνεργάτες του δικηγόροι κατήγγειλαν τον καθηγητή Μητρόπουλο ότι δεν τους απέδωσε μεγάλο μέρος της αμοιβής τους για υπόθεση που είχε ως αντικείμενο πολλά εκατομμύρια ευρώ.
Η αποκάλυψη της διαδικασίας, που είχε γίνει από το Βήμα τον περασμένο Σεπτέμβριο είχε ως αιτία τον αποκλεισμό του και από τα ψηφοδέλτια του ΣΥΡΙΖΑ με απόφαση του πρωθυπουργού κ. Αλέξη Τσίπρα και παρά της αντίθετες εισηγήσεις μελών του κόμματος.
silvercity.

αφήστε ένα σχόλιο


9 − επτά =