ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΒΟΥΛΕΥΤΩΝ ΝΔ ΓΙΑ ΕΣΠΑ: “Η ΧΩΡΑ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΝΑ ΧΑΝΕΙ ΚΟΙΝΟΤΙΚΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ”

Ερώτηση σχετικά με την πορεία υλοποίησης και χρηματοδότησης των έργων προτεραιότητας του ΕΣΠΑ 2007-2013 που ταξινομήθηκαν στην κατηγορία «Σε Κίνδυνο» και δεν ολοκληρώθηκαν μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2015 κατέθεσαν σήμερα στη Βουλή η Συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α’ Αθηνών, κυρία Όλγα Κεφαλογιάννη, η Υπεύθυνη του τομέα Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, βουλευτής Β’ Αθηνών, κυρία Άννα-Μισέλ Ασημακοπούλου, και ο Υπεύθυνος του τομέα Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, βουλευτής Σερρών, κ. Κώστας Καραμανλής.

Για το θέμα αυτό, έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

«Η απάντηση της Επιτρόπου Περιφερειακής Πολιτικής στην ερώτηση της Ευρωβουλευτού της Νέας Δημοκρατίας και του ΕΛΚ, κυρίας Μαρίας Σπυράκη επιβεβαιώνει, με το πιο ξεκάθαρο τρόπο, ότι τα έργα του ΕΣΠΑ 2007-2013, που δεν ολοκληρώθηκαν έως το τέλος του 2015, θα πληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Όπως είναι γνωστό, εδώ και καιρό, το θέμα της επιλεξιµότητας για την χρηματοδότηση των έργων του ΕΣΠΑ 2007-2013 έχει λήξει. Το Υπουργείο Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού έχει ξεκάθαρη εικόνα για τα έργα που δεν ολοκληρωθήκαν στα τέλη Δεκεμβρίου 2015.

Οφείλει, λοιπόν, να μας απαντήσει ποιός είναι ο συνολικός προϋπολογισμός που καλείται να καλυφθεί από εθνικούς πόρους για το κλείσιμο των συγκεκριμένων έργων και αν έχει εξασφαλίσει η ελληνική Κυβέρνηση την διάθεση εθνικών πόρων το 2016 για την ολοκλήρωσή τους.

Η  Ελλάδα δεν έχει την πολυτέλεια να χάνει χρήματα αναγκαία για την ανάπτυξή της».

αφήστε ένα σχόλιο


έξι + 4 =