ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΣΑΚΕΛΛΑΡΙΔΗ

Παραιτήθηκε από το βουλευτικό του αξίωμα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Γαβριήλ Σακελλαρίδης με λακωνική επιστολή του προς τον πρόεδρο της Βουλής κ. Νίκο Βούτση.

«Αξιότιμε κύριε Πρόεδρε, Θα ήθελα με την επιστολή μου αυτή, να σας ανακοινώσω την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και να σας ζητήσω να κινήσετε τις διαδικασίες αντικατάστασής μου. Με εκτίμηση Γαβριήλ Σακελαρίδης» ήταν η λιτή ανακοίνωσή του την οποία ανέγνωσε από το βήμα της Βουλής ο προεδρεύων αντιπρόεδρος της Βουλής Δημήτρης Κρεμαστινός που προήδρευε στην συνεδρίαση της Ολομέλειας της Βουλής.

Σε ανακοίνωσή του σχετικά με την παραίτησή του ο κ. Σακελλαρίδης σημείωσε ότι αδυνατεί να συμβάλλει στην κυβερνητική πολιτική καθώς και ότι η απόσυρσή του από την πολιτική σκηνή αποτελεί για τον ίδιο μονόδρομο.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή του

«Αθήνα, 19/11/2015

Πριν από λίγο γνωστοποίησα στον Πρόεδρο της Βουλής με επιστολή την παραίτησή μου από το βουλευτικό αξίωμα και αφού προηγουμένως είχα ενημερώσει τον Πρόεδρο και την Γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ.
Ο λόγος για αυτή μου την κίνηση είναι ότι αδυνατώ να συμβάλω στην υλοποίηση της κυβερνητικής πολιτικής. Η επιλογή της παραίτησης αλλά και της απόσυρσης από την κεντρική πολιτική σκηνή αποτελούν για εμένα μονόδρομο.
Θέλω να ευχαριστήσω τους πολίτες της Α’ Αθήνας για την εκλογή μου τον Γενάρη. Όσες και όσους συνεργαστήκαμε από τότε μέχρι και σήμερα. Θέλω όμως να ευχαριστήσω και τον Πρωθυπουργό για την εμπιστοσύνη που μου έδειξε αναθέτοντας μου μία κρίσιμη κυβερνητική θέση, αλλά και για την κατανόηση του στη μετέπειτα αποστασιοποίησή μου.
Προφανώς και αναλαμβάνω τις ευθύνες που μου αναλογούν από τη δεκάμηνη κοινοβουλευτική μου θητεία.

Γαβριήλ Σακελλαρίδης».

Την παραίτηση του βουλευτή ζήτησε ο πρόεδρος του κόμματος και πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί του το πρωί της Πέμπτης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του πρωθυπουργού, η επικοινωνία έγινε ύστερα από διαρροές στον Τύπο τις τελευταίες ώρες ότι ο Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία.

Όπως ενημερώνει το Μέγαρο Μαξίμου: «Τις τελευταίες ώρες υπήρχαν διαρροές στον Τύπο ότι ο κ. Γ. Σακελλαρίδης προτίθεται να μην παραστεί στη σημερινή ψηφοφορία. Σε τηλεφωνική επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τον βουλευτή, ο Αλέξης Τσίπρας ζήτησε την παραίτηση του από το βουλευτικό αξίωμα».

«Το περιεχόμενο της συμφωνίας ήταν γνωστό σε όσους κατήλθαν υποψήφιοι στις εκλογές της 20ης Σεπτεμβρίου και άρα η στάση αυτή δεν δικαιολογείται» ανέφεραν κυβερνητικές για τη στάση του Γαβριήλ Σακελαρίδη και την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα να ζητήσει την παραίτησή του από το βουλευτικό αξίωμα.

Αντικαταστάτης του κ. Σακελλαρίδη στη Βουλή θα είναι ο αναπληρωτής υπουργός Διοικητικής Ανασυγκρότησης Χριστόφορος Βερναρδάκης.

Ο κ. Σακελλαρίδης, δεν παρέστη στην συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ την Τετάρτη όπου έγινε ενημέρωση σχετικά με το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα από τους κκ Τσακαλώτο και Σταθάκη λέγοντας προς το «Βήμα» ότι «δεν με ενδιαφέρει η συνεδρίαση».

αφήστε ένα σχόλιο


× 8 = εβδομήντα δυο