ΠΑΡΑΙΤΗΣΕ ΤΟΝ ΣΤΑΥΡΙΔΗ Ο ΣΤΟΥΡΝΑΡΑΣ

Την παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη από την προεδρία του ΤΑΙΠΕΔ ζήτησε ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, εξαιτίας της υπόθεσης για το ταξίδι με το λίαρ τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη που βγήκε στο φως της δημοσιότητας.

Ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Στουρνάρας, έπειτα από δημοσίευμα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» που ήθελε τον πρώην, πλέον, πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ, να φεύγει με το λίαρ τζετ του Δημήτρη Μελισσανίδη, μετά την υπογραφή της σύμβασης για την πώληση του ΟΠΑΠ, ζήτησε την παραίτηση του Στέλιου Σταυρίδη χωρίς περαιτέρω εξηγήσεις.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η απόφαση για απομάκρυνση του κ. Σταυρίδη προήλθε έπειτα από επικοινωνία του υπουργού Οικονομικών με τον πρωθυπουργό.

Ο κ. Στουρνάρας ενημέρωσε τον Αντώνη Σαμαρά για την υπόθεση και λίογη ώρα αργότερα βγήκε η ακόλουθη ολιγόλογη ανακοίνωση «O υπουργός Οικονομικών κ. Γιάννης Στουρνάρας, ζήτησε σήμερα την παραίτηση του προέδρου του ΤΑΙΠΕΔ κ. Στέλιου Σταυρίδη»

Από την πλευρά του, ο κ. Σταυρίδης δήλωσε στον ΣΚΑΪ ότι «ο επιχειρηματίας, ο οποίος θα πέταγε για τη Γαλλία, προσφέρθηκε να με αφήσει στην Κεφαλονιά».

Λίγη ώρα αργότερα ο Στέλιος Σταυρίδης ανακοίνωσε και επισήμως την παραίτησή του ευχαριστώντας την ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ και ευχόμενος καλή επιτυχία στην κυβέρνηση.

Αναλυτικά:

«Ευχαριστώ θερμότατα την υπέροχη ομάδα του ΤΑΙΠΕΔ για την εξαιρετική και εποικοδομητική συνεργασία που είχαμε και εύχομαι από καρδιάς η κυβέρνηση, με την οποία επίσης συνεργάστηκα άψογα, να προχωρήσει δυναμικά και με επιτυχία το πάρα πολύ δύσκολο, αλλά εθνικά αναγκαίο έργο των αποκρατικοποιήσεων».

Δεν θα υπάρξουν καθυστερήσεις λέει το ΤΑΙΠΕΔ

Το πρόγραμμα ιδιωτικοποιήσεων δεν θα πληγεί από την παραίτηση του κ. Στέλιου Σταυρίδη, αναφέρει σε δήλωσή του στο πρακτορείο Reuters, ο διευθύνων σύμβουλος του ΤΑΙΠΕΔ Γιάννης Εμίρης. «Δεν θα υπάρξει καμία απολύτως καθυστέρηση στο πρόγραμμα», αναφέρει χαρακτηριστικά ο κ.Εμίρης.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Ρόιτερ, αξιωματούχος του υπουργείου Οικονομικών που επιθυμεί να διατηρήσει την ανωνυμία του επιβεβαίωσε ότι δεν επηρεάζεται η συμφωνία με τον ΟΠΑΠ, η οποία παραμένει ως έχει και ότι η παραίτηση του κ. Σταυρίδη αφορούσε «θέματα ηθικής».

 

 

 

Πηγή: iefimerida.

αφήστε ένα σχόλιο


× δυο = 10