Ο Ο ΗΡΩΑΣ ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΗΣ ΠΟΥ ΕΧΑΣΕ ΤΗ ΖΩΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΟ ΦΑΛΗΡΟ

Η ανείπωτη τραγωδία εκτυλίχθηκε το βράδυ της Παρασκευής στο Παλαιό Φάληρο, όταν ξέσπασε πυρκαγιά από άγνωστη έως στιγμής αιτία, σε κατάστημα με υδραυλικά και είδη θέρμανσης στην οδό Ιπποκράτους 4.

Νεκρός είναι ο 33χρονος πυροσβέστης Ματθαίος Μάντζιος από τη Κούκα Λάρισας ο οποίος υπηρετούσε στον 5ο πυροσβεστικό σταθμό Καλλιθέας και η 44χρονη σύζυγος του ιδιοκτήτη του καταστήματος όπου ξέσπασε η πυρκαγιά.

Η φωτιά γρήγορα πήρε μεγάλες διαστάσεις ενώ σημειώνονταν εκρήξεις από ασετυλίνη. Δύο γυναίκες εγκλωβίστηκαν στο κτίριο, μία ηλικιωμένη στο πατάρι του καταστήματος και η 44χρονη γυναίκα στον δεύτερο όροφο.

Η ηλικιωμένη, μητέρα της 44χρονης, απεγκλωβίστηκε έγκαιρα από το πατάρι και νοσηλεύεται με αναπνευστικά προβλήματα.

Το διαμέρισμα του πρώτου ορόφου ήταν κλειστό με αποτέλεσμα η φωτιά που ξεκίνησε από το ισόγειο να μην έχει διέξοδο διαφυγής και να επεκταθεί και στον δεύτερο.

Ο ιδιοκτήτης του καταστήματος, που δεν ήταν στο κατάστημα όταν εκδηλώθηκε η φωτιά, έφτασε στο σημείο λίγα λεπτά αργότερα και ήταν αυτός που έδωσε τα κλειδιά στους πυροσβέστες του διαμερίσματος του δευτέρου ορόφου, λέγοντάς τους ότι η σύζυγός του έχει εγκλωβιστεί.

Ομως, ο πυροσβέστης που ανέβηκε στο δεύτερο όροφο για να απεγκλωβίσει τη γυναίκα δεν τα κατάφερε καθώς τελείωσε το οξυγόνο στη φιάλη που έφερε μαζί του.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο  αδικοχαμένος πυροσβέστης προσπάθησε να ενημερώσει τους επικεφαλής της επιχείρησης αφού σύμφωνα με την τελευταία επικοινωνία που είχε με το κέντρο μέσω ασυρμάτου, τους είπε κατά λέξη “τελειώνει το οξυγόνο μου, ελάτε”.

Ομως, λόγω του πυκνού καπνού και της φωτιάς που ήταν σε εξέλιξη καθώς και των διαδοχικών εκρήξεων από την ασετιλίνη ήταν αδύνατο για τους συναδέρφους του να τον προσεγγίσουν είτε από το μπαλκόνι είναι από το εσωτερικό του τριώροφου κτιρίου.

Όταν οι πυροσβέστες κατάφεραν να θέσουν υπό έλεγχο την πυρκαγιά, βρήκαν τον συνάδελφό τους και τη γυναίκα χωρίς τις αισθήσεις τους, σε πολύ κοντινή απόσταση ο ένας από τον άλλο. Οι δύο μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός τους.

Ποιος ήταν ο 33χρονος πυροσβέστης

Ο Υπαξιωματικός Ματθαίος Μάντζιος γεννήθηκε το 1981, κατατάχθηκε στο Πυροσβεστικό Σώμα το 2007, ενώ το 2009 αποφοίτησε από την Πυροσβεστική Ακαδημία με το βαθμό του Αρχιπυροσβέστη.

Ήταν άγαμος και το τελευταίο διάστημα υπηρετούσε στον 5ο Πυροσβεστικό Σώμα

αφήστε ένα σχόλιο


6 × = τριάντα