Ο ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΣΤΟ «ΣΤΟΜΑ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ» ΒΟΛΦΓΚΑΝΓΚ ΣΟΪΜΠΛΕ

«Είναι η πρώτη φορά που συναντώ τον κ. Σόιμπλε, θα είναι η συζήτηση, δύσκολη, αλλά ενδιαφέρουσα»

Μετά τη χαλαρή και σε καλό κλίμα συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ στα γραφεία του κόμματος CDU ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει μια δύσκολη και ενδιαφέρουσα συζήτηση,
όπως ο ίδιος τη χαρακτήρισε, με τον υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο Βερολίνο στις 11.30 το πρωί.

«Είναι η πρώτη φορά που συναντώ τον κ. Σόιμπλε, θα είναι πιο εξειδικευμένη η συζήτηση, δύσκολη, αλλά ενδιαφέρουσα» είπε στους δημοσιογράφους.

Η συνάντηση γίνεται στον απόηχο των δηλώσεων Σοϊμπλε ότι το ελληνικό πρόγραμμα θα καταρρεύσει εάν δεν αποφασίσει γρήγορα το ΔΝΤ τι θα κάνει, ενώ με κάθε ευκαιρία επαναφέρει το ενδεχόμενο του grexit.

Σύμφωνα με πληροφορίες, χθες, ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε στην «Σιδηρά Κυρία» της Γερμανίας ότι δεν συζητά οποιοδήποτε σενάριο εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνη, ένα ενδεχόμενο που θέτει στις δημόσιες δηλώσεις του ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε. Ο πρόεδρος της ΝΔ παρουσίασε το μεταρρυθμιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση, ενώ αναλυτική υπήρξε και η συζήτηση για το ζήτημα του προσφυγικού, που πιέζει το πολιτικό σκηνικό της Γερμανίας. Μητσοτάκης και Μέρκελ είχαν κατ’ ιδίαν συνάντηση περίπου 20 λεπτών, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και διευρυμένη συνάντηση, με συμμετοχή και συνεργατών.

Μετά το τέλος της, ο πρόεδρος της ΝΔ σε δήλωσή του τόνισε πως μετέφερε στη Γερμανίδα καγκελάριο «μερικές εικόνες από τις δυσκολίες που περνούν οι Έλληνες, έπειτα από επτά και πλέον χρόνια οικονομικής και κοινωνικής κρίσης», δίνοντας έμφαση στην ανεργία των νέων αλλά και στην ακραία φτώχεια. Όπως είπε ενημέρωσε την κ. Μέρκελ για τις σκληρές προσπάθειες των πολιτών, την αξιοπρέπεια και την αλληλεγγύη τους για να βοηθήσουν τις οικογένειές τους και όσους χρειάζονται τη αρωγή τους. Παράλληλα ο κ. Μητσοτάκης εξήγησε στην κ. Μέρκελ ότι για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων η θέση μας στο κέντρο της Ευρώπης είναι αδιαπραγμάτευτη.

«Λέμε ένα ξεκάθαρο όχι στην επιστροφή στη δραχμή και σε όσους διακινούν τέτοια σενάρια. Η Ελλάδα είναι και θα παραμείνει μέλος της ευρωζώνης», δήλωσε ο πρόεδρος της ΝΔ τονίζοντας ότι «είναι σαφές πως οι καθυστερήσεις και οι παλινωδίες της κυβέρνησης οδηγούν τους πιστωτές μας σε υπερβολικές απαιτήσεις».

Σύμφωνα με τον κ. Μητσοτάκη «η κοινωνία πληρώνει πολύ ακριβά τον λογαριασμό για την αποτυχία του κ. Τσίπρα να εφαρμόσει τις τολμηρές αλλαγές που χρειάζεται η πατρίδα μας, πολλές από τις οποίες δεν έχουν κανένα δημοσιονομικό κόστος. «Η κυβέρνηση Τσίπρα δεν έχει κανένα σχέδιο για ανάπτυξη της οικονομίας, την προσέλκυση επενδύσεων, τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στον ιδιωτικό τομέα», είπε, ενώ όσον αφορά το προσφυγικό-μεταναστευτικό τόνισε πως η κυβέρνηση έχει προκαλέσει επικίνδυνές καταστάσεις με την ανικανότητα και την ιδεοληψία της.

«Η χώρα χρειάζεται σήμερα περισσότερο από ποτέ ένα σχέδιο εθνικής ανάταξης και ανασυγκρότησης. Διατύπωσα την αποφασιστικότητά μας να κάνουμε την Ελλάδα ένα κανονικό ευρωπαϊκό κράτος. Η λιτότητα χωρίς προοπτική και η συνεχής αβεβαιότητα δεν αξίζουν στον ελληνικό λαό. Οι Ελληνίδες και οι Έλληνες αξίζουν μια καλύτερη ζωή και εμείς θα κάνουμε ότι πρέπει για να την εξασφαλίσουμε» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

newsbeast.

αφήστε ένα σχόλιο


9 × = είκοσι επτά