Ο ΔΗΜΟΣ ΓΛΥΦΑΔΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΦΟΡΑ ΚΟΝΤΑ ΣΤΙΣ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ: ΔIANOMH ΤΡΟΦΙΜΩΝ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες

 Δέκα τόνους τροφίμων διένειμαν συνολικά οι κοινωνικές υπηρεσίες του Δήμου Γλυφάδας την περίοδο των εορτών. Ειδικότερα, στο Δήμο λειτουργεί ένα δίκτυο κοινωνικών δομών που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων κοινωνικό παντοπωλείο, κοινωνικό μαγειρείο (συσσίτιο) και κοινωνικό ιατρείο-φαρμακείο. Στις παραπάνω δομές είναι ήδη εγγεγραμμένες 664 οικογένειες που αριθμούν 1370 μέλη, εκ των οποίων 150 σιτίζονται καθημερινά με μερίδες μαγειρεμένου φαγητού. Πρόκειται κυρίως για συμπολίτες μας που λόγω της οικονομικής κρίσης βρέθηκαν να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα επιβίωσης.

 

Μεγάλες ποσότητες τροφίμων συγκεντρώθηκαν το τελευταίο διάστημα μέσω των εκδηλώσεων του Δήμου Γλυφάδας, όπως η συναυλία αλληλεγγύης με την Άννα Βίσση και ο φιλανθρωπικός αγώνας μπάσκετ, χάρη στις εθελοντικές προσφορές πολιτών και επιχειρήσεων. Κατά τη διάρκεια του τελευταίου, εορταστικού, τετραημέρου (21-24 Δεκεμβρίου), ο Δήμος Γλυφάδας, μέσω του κοινωνικού παντοπωλείου, διένειμε στους δικαιούχους συμπολίτες μας τα ακόλουθα:

 

1.465 κιλά γαλοπούλα

1.670 τεμάχια ζυμαρικά

2.850 κονσέρβες-έτοιμα φαγητά

1.240 τεμάχια γάλατα

1.200 τεμάχια όσπρια

1.025 τεμάχια ρύζι

670 λίτρα λάδι

900 τεμάχια τοματοχυμοί

900 τεμάχια χυμοί & αναψυκτικά

670 τεμάχια κριθαράκι

670 τεμάχια αλεύρι

670 τεμάχια ζάχαρη

500 κιλά φρούτα

500 κιλά πατάτες

560 τεμάχια γλυκίσματα & δημητριακά

 

Ο Δήμαρχος Γλυφάδας, Γιώργος Παπανικολάου, ευχαρίστησε όλους τους εργαζόμενους στις κοινωνικές δομές του Δήμου για την σπουδαία δουλειά τους. «Ευχαριστούμε θερμά τις επιχειρήσεις της πόλης μας, τους συλλόγους, τους φορείς, τα σχολεία, αλλά και τους εκατοντάδες πολίτες που ανώνυμα συνεισέφεραν στη μεγάλη αυτή προσπάθεια. Η προσφορά τους αποτελεί πηγή έμπνευσης για όλους», τόνισε ο κ. Παπανικολάου.

 

«Αυτό που πραγματικά έχει σημασία είναι να προσπαθήσουμε να κάνουμε τη ζωή των συμπολιτών μας, που έχουν ανάγκη στήριξης, λίγο πιο εύκολη. Σας ευχαριστούμε θερμά για τη βοήθεια σας σε αυτό το σκοπό», δήλωσε η Αντιδήμαρχος Παιδείας & Κοινωνικής Μέριμνας, Άννυ Καυκά.

202

200

IMG_6577

IMG_6445

αφήστε ένα σχόλιο


οκτώ − = 2