Ο Δημάρχος μας Γιώργος Παπανικολάου αποχαιρετά τους μαθητές και τους καλωσορίζει ως νέους πολίτες

Για ακόμα μία χρονιά με την πολύτιμη βοήθεια της Δημοτικής αρχής και το μεράκι των συλλόγων γονέων τα αναμνηστικά των αποφοίτων των λυκείων της πόλης μας είναι έτοιμα !!!

Με ένα όμορφο κείμενο ο Δημάρχος μας Γιώργος Παπανικολάου αποχαιρετά τους μαθητές και τους καλωσορίζει ως νέους πολίτες :::::
Αγαπητοί απόφοιτοι,
Σας αξίζουν θερμά συγχαρητήρια, φέτος περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά. Κατορθώσατε σε μια τόσο ιδιαίτερη συγκυρία για όλους να υπερβείτε τις δυσκολίες και να υπερασπιστείτε τους στόχους σας. Οι αντιξοότητες πάντοτε μας δυναμώνουν. Και εσείς βγαίνετε πιο ώριμοι και πιο ισχυροί από αυτή τη δοκιμασία.
Σήμερα είναι μια μεγάλη μέρα της ζωής σας. Κλείνει ένα πολύ σημαντικό κεφάλαιο και ανοίγει ένα σπουδαιότερο. Μπορείτε πλέον να κοιτάτε το παρελθόν με υπερηφάνεια για όσα έχετε κατακτήσει και το μέλλον με βάσιμη προσδοκία ότι θα χτίσετε τη ζωή και το μέλλον που ονειρεύεστε.
Οι σχολικές αναμνήσεις θα σας συντροφεύουν για πάντα. Η παιδεία που πήρατε, οι φιλίες σας, η ξεχωριστή προσωπικότητα που αναπτύξατε, όλα αυτά αποτελούν εφόδια για το μέλλον, είναι οι δικές σας πολύτιμες «αποσκευές» που χωρίς να το καταλαβαίνετε θα τις κουβαλάτε μαζί σας.
Τώρα πια που τελειώσατε το σχολείο, μπαίνετε ως πολίτες πλέον σε μια κοινωνία που έζησε μια βαριά πολυετή κρίση και που σήμερα, καθώς σιγά σιγά βγαίνουμε από μια πρωτόγνωρη υγειονομική κρίση, προσπαθούμε να σταθούμε και πάλι στα πόδια μας και να κοιτάξουμε μπροστά, να προοδεύσουμε – όπως έκανε πολλές φορές η κοινωνία μας, το έθνος μας ανά τους αιώνες. Μην φοβηθείτε τίποτα! Η μεγάλη ελπίδα της πατρίδας μας για να ορθοποδήσει, για να προκόψει, είστε εσείς, τα νέα παιδιά, που μπαίνετε τώρα στα πανεπιστήμια ή ξεκινάτε την επαγγελματική σας ζωή, με φιλοδοξίες, όραμα, ενθουσιασμό.
Αγαπητοί απόφοιτοι,
πρέπει να σας ομολογήσω ότι πέρασαν ήδη 25 χρόνια από τότε που αποφοίτησα κι εγώ από ένα από τα δημόσια σχολεία της Γλυφάδας μας. Είμαι ακόμα και σήμερα ευγνώμων στους δασκάλους και στους καθηγητές μας για τη μάθηση που μου έδωσαν και για τις διδαχές τους. Κρατήστε ζωντανές όλες τις εμπειρίες και όλες τις γνώσεις που πήρατε από το σχολείο και με ό,τι κι αν ασχοληθείτε στο εξής, κάντε το με μεράκι, με ζωντάνια και με αγάπη. Αυτή είναι η μόνη συμβουλή που έχω να σας δώσω, μαζί με μία υπόσχεση: Η δημοτική μας αρχή, που ήταν δίπλα σας όλα αυτά τα χρόνια, βελτιώνοντας με κάθε δυνατό τρόπο το σχολικό περιβάλλον, αναβαθμίζοντας με κάθε μέσο που είχαμε στη διάθεσή μας τις υποδομές και τον εξοπλισμό των σχολείων, η δημοτική μας αρχή θα βρίσκεται στο πλευρό σας, στα πρώτα βήματα της ενήλικης ζωής σας, με όλες μας τις δυνάμεις.
Σας συγχαίρω για την αποφοίτησή σας και σας εύχομαι ολόψυχα καλή σταδιοδρομία και κάθε επιτυχία.
Ο Δήμαρχος Γλυφάδας
Γιώργος Παπανικολάου

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


− 4 = τέσσερα