Ο Γιώργος Παπανικολάου. Ο καλύτερος δήμαρχος!

Η σκληρόκαρδη αγνωμοσύνη και η αχάριστη κακή κριτική είναι το μεγαλύτερο ελάττωμα και φανερώνει έναν άρρωστο ψυχικά κόσμο που είναι έτοιμος να επιτεθεί και να κατακρεουργήσει χωρίς σκέψη όσους αγωνίζονται με παρρησία και σθεναρότητα να αλλάξουν κακές συνήθειες και παραλείψεις και να βελτιώσουν την εικόνα της πόλης και την καθημερινότητα του πολίτη.

Ο Γιώργος Παπανικολάου είναι ο άνθρωπος που χωρίς αμφιβολία άλλαξε δια παντός τον ρου της ιστορίας της πόλης με τα εκατοντάδες μικρά και μεγάλα έργα ουσίας που θα μείνουν για τις επόμενες γενεές.

Ο Γιώργος Παπανικολάου αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση και η Γλυφάδα βρίσκεται καθημερινά στην δημοσιότητα και είναι το λιγότερο λυπηρό να ακούγονται σχολιασμοί που δεν συνάδουν με την πραγματικότητα πολύ δε περισσότερο όταν λέγονται και γράφονται από μικρόψυχους που σήμερα κάθε έργο που βλέπουν το βαπτίζουν αυτονόητο όταν επί  50 χρόνια αυτό το αυτονόητο φάνταζε ακατανόητο και λέγονταν πάντα  σε προεκλογικές περιόδους εν ήδη προεκλογικής εξαγγελίας που ποτέ φυσικά δεν υλοποιείτο.

Διάβασα λοιπόν ορισμένα σχόλια κάποιων ανθρώπων που πραγματικά με ενόχλησαν σφόδρα από την θέση του αναγνώστη όχι φυσικά για την κακή κριτική τους αλλά για το θυμό, την μικροψυχία, την χυδαιότητα για το ότι έγινε η νέα παιδική χαρά στην Πλ. Μακεδονίας όταν το δικό τους πεζοδρόμιο είναι σπασμένο, ξεχνώντας ότι στην Γλυφάδα έχουν κατασκευαστεί χιλιάδες τετραγωνικά μέτρα ασφαλτόστρωσης  και ανακατασκευής πεζοδρομίων κι όταν αυτά τα έργα υποδομής τείνουν να συνεχιστούν.

Όλο αυτό με γύρισε λίγους μήνες πίσω όταν ο δήμαρχος Γιώργος Παπανικολάου έστησε τον Αγ. Βασίλη με μάσκα θέλοντας να περάσει το μήνυμα των ημερών ότι η μάσκα είναι απαραίτητη.  Τι τραγικό, τι έγκλημα κι αυτό.

Τότε είδα την ελεεινολογία να ξεχειλίζει να ξεπερνάει κάθε όριο και να δείχνει πραγματικά το επίπεδο και την ποιότητα ορισμένων ανθρώπων με την κενότητα της σκέψης και την ευτέλεια της έκφρασης πολύ δε περισσότερο το αίσθημα αχαριστίας. Πραγματικά ένιωσα ντροπή. Ντροπή, θυμό και αγανάκτηση για τις ύβρεις, τους χαρακτηρισμούς που ξεπερνούσαν κάθε όριο χυδαιότητας.

Δυστυχώς, η υπνωτούσα νοημοσύνη ορισμένων ευτυχώς λίγων με το  σαθρό τρόπος σκέψης  έχει εγκλωβίσει την μνήμη τους με συνέπεια να εκφράζονται μίζερα, άδικα κι αχάριστα στον άνθρωπο που με περισσή εντιμότητα, αυταπάρνηση κι απλότητα είναι πάντα στο πλευρό του πολίτη.

Στον άνθρωπο που παρά τις μηχανορραφίες και τις ραδιουργίες των γνωστών νταβατζήδων  στάθηκε όρθιος, ήρθε σε σύγκρουση μαζί τους, ξεβρόμισε κυριολεκτικά την πόλη από το σαθρό και το σάπιο και έβγαλε την Γλυφάδα από την αιχμαλωσία των συμφερόντων, την απαξίωση και την μιζέρια.

Ο Γιώργος Παπανικολάου αποτελεί  ένα ιστορικό παράδειγμα  πολιτικού ανδρός που τίμησε και συνεχίζει να τιμά με το απαράμιλλο ήθος του στην κυριολεξία το λόγο του, μόνο που κάποιοι θαμπωμένοι με όλο αυτό που συμβαίνει στην Γλυφάδα προφανώς πίστεψαν ότι σε κάθε αυλή θα τους φτιάξει και μια πισίνα και σε κάθε ταράτσα ελικοδρόμιο.

Ήμαρτον ας μην αφήνουμε την αχαριστία και την αγνωμοσύνη να καλπάζει ρυπαίνοντας την δημόσια σφαίρα. Για να απαριθμήσεις τα εκατοντάδες έργα του Γιώργου Παπανικολάου μικρά και μεγάλα χρειάζεται πολύ μελάνι και πολλές ώρες.

 

αφήστε ένα σχόλιο


επτά × = 21