ΟΥΡΕΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΕΞΩ ΑΠΟ ΑΤΜ ΓΙΑ ΕΚΤΑΚΤΟ ΒΟΗΘΗΜΑ

Ουρές στις τράπεζες όλης της χώρας έχουν σχηματίσει οι συνταξιούχοι από νωρίς το πρωί καθώς σήμερα καταβάλλεται ο κύριος όγκος συντάξεων, το ΕΚΑΣ και το έκτακτο βοήθημα. Στην Αθήνα ουρές συνταξιούχων στα ΑΤΜ που περίμεναν να λάβουν το έκτακτο βοήθημα είχαν αρχίσει να δημιουργούνται ήδη από το απόγευμα της Τετάρτης, ενώ σήμερα το πρωί οι συνταξιούχοι ξεκίνησαν να συγκεντρώνονται έξω από τις τράπεζες πριν τις 6 το πρωί. Ίδια εικόνα και στη Θεσσαλονίκη, με τους συνταξιούχους να περιμένουν υπομονετικά το άνοιγμα των τραπεζών.

Υπενθυμίζουμε δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος είναι οι συνταξιούχοι όλων των ασφαλιστικών ταμείων και του Δημοσίου, των οποίων το άθροισμα της κύριας και επικουρικής σύνταξης του Δεκεμβρίου 2016, μετά την παρακράτηση εισφοράς υγιεινομικής περίθαλψης, δεν ξεπερνά τα 850 ευρώ.

Το ποσό που αναλογεί στον κάθε χαμηλοσυνταξιούχου, καθορίζεται από το ίδιο άθροισμα κύριας και επικουρικής και ισοδυναμεί με τη διαφορά από τα 850 ευρώ, εφόσον το ποσό υπερβαίνει τα 300 ευρώ. Στην περίπτωση που το άθροισμα είναι μικρότερο των 300 ευρώ, τότε το ποσό καθορίζεται στα 300 ευρώ. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός, το συνολικό ποσό ανέρχεται στα 617 εκατομμύρια ευρώ, ενώ οι δικαιούχοι είναι περίπου 1,6 εκατομμύρια συνταξιούχοι.

αφήστε ένα σχόλιο


+ 9 = δέκα