ΟΤΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΙΧΕ ΜΥΣΤΙΚΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΤΗΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΕΒΡΑΪΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΠΑΛΙΟ ΜΕΝ ( ΜΑΡΤΗΣ 2014 ), ΠΡΟΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΣΗ ΔΕ… 
ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΑΝΤΙΛΗΦΘΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΤΙ ΣΟΪ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ ΤΟΥΤΟΣ…

Μυστική συνάντηση Τσίπρα με την αμερικανοεβραϊκή επιτροπήΤου Δημήτρη Αλειφερόπουλου
Μυστική συνάντηση με τον εκτελεστικό διευθυντή της αμερικανοεβραϊκής επιτροπής American Jewish Committee (AJC) David Harris είχε την Τετάρτη ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην Αθήνα.
Στη συνάντηση σύμφωνα με πληροφορίες κυριάρχησε το θέμα της Χρυσής Αυγής αλλά και της ανόδου του νεοναζισμού, με τον Αλέξη Τσίπρας και τον κ. Harris να συμφωνούν ότι το φαινόμενο είναι άκρως ανησυχητικό τόσο για την Ελλάδα όσο και για την Ευρωπαϊκό χώρο. ανησυχία τους για την έξαρση του φαινομένου.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο εκτελεστικός διευθυντής της αμερικανοεβραϊκής επιτροπής , απέδωσε την άνοδο της ακροδεξιάς και των νεοναζί τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ουγγαρία, στις οικονομικές και κοινωνικές συνθήκες που έχει δημιουργήσει η οικονομική κρίση.
Ο Αλέξης Τσίπρας συζήτησε ακόμα και τα θέματα που απασχολούν την εβραϊκή κοινότητα , μετά και την ένταση που είχε δημιουργηθεί μεταξύ του ΣΥΡΙΖΑ και της αμερικανοεβραϊκής επιτροπής με τις αντισημιτικές αναφορές του πρώην υποψηφίου Περιφερειάρχη του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καριπίδη.
Τέλος, ο Αλ. Τσίπρας διατύπωσε στον κ. Harris την πρόθεση του κόμματός του αν και εφόσον αναλάβει την κυβέρνηση να εμβαθύνει της σχέσεις που έχουν αναπτυχθεί μεταξύ Ελλάδας – Ισραήλ αναπτύσσοντας ένα στρατηγικό σχέδιο που θα αφορά τομείς, όπως η ενέργεια, οι επενδύσεις και ο τουρισμός.
Οι πληροφορίες πάντως αναφέρουν ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθάρισε τη στάση του κόμματος του σε ότι αφορά το Παλαιστινιακό ζήτημα ενώ η συζήτηση επεκτάθηκε και στις διεθνείς εξελίξεις, και την κρίση στην Ουκρανία.

αφήστε ένα σχόλιο


έξι − 1 =