ΟΛΓΑ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗ: Η ΝΔ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΛΙ Ο ΕΚΦΡΑΣΤΗΣ ΤΗΣ ΜΕΣΑΙΑΣ ΤΑΞΗΣ

Επίθεση στην κυβέρνηση με σκληρή γλώσσα εξαπέλυσε μιλώντας στο συνέδριο της ΝΔ η Όλγα Κεφαλογιάννη.

Η συντονίστρια Παραγωγής και Εμπορίου του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι μέσα σε ένα χρόνο κατάφερε να διαλύσει ό,τι με κόπο του λαού είχε επιτευχθεί την περίοδο 2012-2014.

Η κα Κεφαλογιάννη είπε ότι τον Ιανουάριο του 2015 η Ελλάδα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση από σήμερα, ότι είχαμε μπει σε τροχιά ανάκαμψης και χρειαζόμαστε λίγο χρόνο ακόμα.

“Υπήρξαν και λάθη. Η βελτίωση δεν είχε φτάσει στην καθημερινότητα και του τότε υπερφορολογημένου πολίτη. Δώσαμε την εικόνα ότι μας είχε κυριεύσει μεταρρυθμιστική κόπωση. Δεν καταφέραμε να εξηγήσουμε την τιτάνια προσπάθεια που είχαμε κάνει εκείνη τη διετία. Περιοριστήκαμε σε συγκρουσιακή λογική. Οφείλουμε έστω και τώρα να υπερασπιστούμε και να εξηγήσουμε στο σύνολο το έργο της περιόδου εκείνης”, είπε μεταξύ άλλων και επέκρινε τη σημερινή κυβέρνηση λέγοντας πως ποτέ άλλοτε άλλη κυβέρνηση δεν έκανε τόσο κακό σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα.

Η κα Κεφαλογιάννη πρόσθεσε ότι η χώρα σήμερα είναι πάλι σε οριακό σημείο και μπροστά σε ένα τέταρτο μνημόνιο. “Αποτυχημένη η διαπραγμάτευση, η Ελλάδα βουλιάζει”, είπε.

“Εφιαλτικό περιβάλλον για την ελληνική κοινωνία. Οι ανέξοδες υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ καταρρίπτονται και η κατεδάφιση δεν περιορίζεται μόνο στην οικονομία αλλά παντού. Είμαστε αντιμέτωποι με την κρίση του προσφυγικού που μετεξελίσσεται με ευθύνη της κυβέρνησης σε κρίση της εξωτερικής μας πολιτικής”, συμπλήρωσε τονίζοντας ότι η ΝΔ καλείται να βγάλει τη χώρα από την κρίση με δύο προϋποθέσεις: Ξεκάθαρο εθνικό σχέδιο ανασυγκρότησης και σύγχρονο δημοκρατικό κόμμα.

“Μόνο έτσι θα ανοίξει και πάλι το κόμμα τις πόρτες του στην κοινωνία. Η ΝΔ να γίνει και πάλι ο εκφραστής της μεσαίας τάξης. Η ήρεμη δύναμη της προόδου και του εκσυγχρονισμού της ελληνικής κοινωνίας. Ο συντηρητικός απομονωτισμός δεν μας ταιριάζει. Ο εμμονικός ελιτισμός δεν μας εκπροσωπεί. Είμαστε η παράταξη του κοινωνικού φιλελευθερισμού”, πρόσθεσε.

 

 

αφήστε ένα σχόλιο


× 3 = τρία