ΞΕΦΤΙΛΕΣ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ: Ο ΓΟΛΓΟΘΑΣ ΤΗΣ ΓΙΑΓΙΑΣ ΜΕ ΤΑ ΤΕΡΛΙΚΙΑ

Δεν έχει τέλος ο Γολγοθάς της γιαγιάς Σουζάνας από τη Θεσσαλονίκη που συνελήφθη επειδή πουλούσε τερλίκια τα οποία έφτιαχνε η ίδια για να βγάλει τα προς το ζην. Η ηλικιωμένη, η οποία μετά τη σύλληψη της έπεσε θύμα κλοπής από συμμορία τριών ατόμων, καλείται τώρα να πληρώσει νέο πρόστιμο 2.600 ευρώ αυτή τη φορά στην εφορία.

Σημειώνεται πως λίγες ημέρες μετά τη σύλληψή της, που σημειώθηκε τον Μάρτιο, οι Αρχές της επέβαλαν πρόστιμο 200 ευρώ για παράβαση της διάταξης περί παρεμπορίου.

Σύμφωνα με τις νέες πληροφορίες τα 2.500 ευρώ (από τα 2.600 ευρώ του νέου προστίμου) επιβλήθηκαν στην ηλικιωμένη, διότι δεν τηρούσε λογιστικά βιβλία, ενώ τα 100 ευρώ γιατί δεν είχε κάνει έναρξη επαγγέλματος.

Τη δίκαιη επίλυση του θέματος επιδιώκει η ΑΑΔΕ

Για το θέμα της 90χρονης, πηγές της ΑΑΔΕ διευκρινίζουν ότι δεν έχει επιβληθεί οριστική πράξη προσδιορισμού του προστίμου αλλά μόνο προσωρινή με βάση την αναφορά της Αστυνομίας. Σημειώνουν ότι ο διοικητής της ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής επιδιώκει δίκαιη επίλυση του θέματος με ευαισθησία και κατανόηση απέναντι στην υπέργηρη συμπολίτη μας

Το πρόστιμο επιδόθηκε τη Μεγάλη Τρίτη στην ηλικιωμένη, ημέρα κατά την οποία έπεσε θύμα κλοπής από σπείρα τριών ατόμων.

Μία 33χρονη πλησίασε την κ. Σουζάνα στην περιοχή των Αμπελοκήπων και της αφαίρεσε μια χρυσή αλυσίδα μαζί με τον σταυρό που φορούσε ενώ στη συνέχεια αποχώρησε με αυτοκίνητο στο οποίο την περίμεναν οι δύο συνεργοί της, ένας άνδρας και μία γυναίκα.

Οι τρεις δράστες συνελήφθησαν λίγη ώρα αργότερα, στην περιοχή του Κορδελιού, από αστυνομικούς των Διευθύνσεων Ασφάλειας και Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.

Το χρονικό της σύλληψης της 90χρονης

Η αστυνομία συνέλαβε στις 21 Μαρτίου μία 90χρονη η οποία πωλούσε παντόφλες στη λαϊκή των Αμπελοκήπων Θεσσαλονίκης, τις οποίες μάλιστα η άμοιρη τις έπλεκε μόνη της. Τρία παλληκάρια της αστυνομίας, με περιπολικό παρακαλώ, κατάφεραν να συλλάβουν επ’ αυτοφώρω τη γριά γυναίκα και να τη μεταφέρουν με χειροπέδες, ως όφειλαν, στο αστυνομικό τμήμα.

Εκεί η γριούλα παρέμεινε για 12 ώρες νηστική, διότι προφανώς αυτό επιτάσσει ο νόμος και κυρίως η αστυνομική τάξη των πραγμάτων.

Τελικά, την άφησαν ελεύθερη γύρω στα μεσάνυχτα της Πέμπτης προς Παρασκευή.

αφήστε ένα σχόλιο


ένα × = 9